Exposicions

Banyoles

L’espai Eat Art i Can Tarradas exposen ‘Escultures transitables’, un recorregut per l’obra de Josep Miàs

Ràdio Banyoles

Dimecres 11 de maig 2022 · 14:05

La mostra homenatja la figura del reconegut arquitecte banyolí i recull alguns dels projectes més representatius, entre ells la conversió en zona de vianants del Barri Vell.

‘Escultures transitables’ posa en relleu les obres més significatives de MIAS Architects, l’estudi fundat pel banyolí Josep Miàs, d’entre les que destaca la remodelació del Barri Vell de Banyoles, guardonada amb diversos premis. La mostra, repartida en dos espais, l’Espai Eat Art i l’espai expositiu municipal Can Tarradas, acull maquetes, fotografies i escultures de les obres més importants dissenyades per l’estudi d’arquitectes. Una exposició que es pot veure a Banyoles després d’haver passat pel Centre Pompidou de París (2020) i pel Museu de Disseny de Barcelona (2021).

Concretament, a Can Tarradas s’hi poden veure maquetes i fotografies de gran format dels projectes més representatius; mentre que a l’espai Eat Art s’hi recull una part més íntima i abstracta amb maquetes conceptuals de diferents projectes de l’estudi on el filferro ressegueix i construeix els dibuixos que prèviament s’han fet amb llapis sobre paper.

En la presentació de l’exposició, l’arquitecte banyolí ha reconegut que Banyoles va ser un dels seus inicis professionals i el projecte de remodelació del nucli antic continua essent molt present en la seva trajectòria, i és un dels més explicats i premiats.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que l’exposició vol ser un reconeixement a la trajectòria de Josep Miàs, com a ambaixador de la ciutat de Banyoles arreu i encara vinculat a la ciutat com a assessor en projectes de continuació de la zona de vianants del Barri Vell. En la mateixa línia, el president de la demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Marc Riera, ha remarcat la qualitat arquitectònica de l’obra de Miàs, amb gran projecció internacional.

El comissari de les dues mostres és Ricard Planas, que ha destacat la voluntat de ressaltar la part més artística i escultòrica de l’obra arquitectònica de Miàs.

L’exposició, que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l’estudi MIAS Architects, Bonart Cultural, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’empresa Vidresif, s’inaugura aquest dimecres al vespre. Es podrà veure fins al setembre i, paral·lelament, s’organitzaran diverses activitats.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text