Esports · Educació

Banyoles

L’escola La Draga participarà en un pla pilot del Govern per desenvolupar la psicomotricitat en infants de 3 a 5 anys

Ràdio Banyoles

Dijous 24 de novembre 2022 · 13:56

El projecte pilot arrencarà el gener a tres escoles gironines per afavorir les habilitats bàsiques esportives de la mainada.
El pla s'ha presentat aquest dimarts a l'escola Verd de Girona (F: @esportcat)
El pla s'ha presentat aquest dimarts a l'escola Verd de Girona (F: @esportcat)

La secretaria general de l’Esport ha presentat aquest dimarts a Girona el pla pilot d’alfabetització motriu impulsat per Esportcat en tres escoles de la demarcació, entre elles La Draga de Banyoles. El pla neix amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de les habilitats bàsiques esportives en infants de 3 a 5 anys en horari extraescolar.

Les escoles Veïnat (Salt), La Draga (Banyoles) i Verd (Girona) seran els centres del programa pilot que vol augmentar l’adherència a la pràctica de l’esport, disminuir l’obesitat i millorar la salut infantil, millorar el nivell d’autoestima de la població infantil i la pertinença al grup, i permetre el desenvolupament del futur esportista.

A Banyoles el programa anirà a càrrec del Consell Esportiu del Pla de l’Estany. El seu director executiu, Xavi Batchellí, ha valorat positivament que s’hagi escollit un centre de la comarca per poder participar en el projecte que treballa per disminuir les desigualtats i millorar l’autoestima de l'alumnat.

Equitat en el desenvolupament motriu

En el marc del pla, es treballarà el desenvolupament de les aptituds bàsiques esportives (equilibri, ritme, creativitat, coordinació, força, resistència) i pels moviments bàsics de l’esport (moviments locomotors i de control d’objectes). Amb la millora d’aquestes habilitats es busca que disminueixin les diferències en el desenvolupament motriu abans de començar l’educació primària.

El projecte consta de tres fases: la detecció del nivell de psicomotricitat de l’alumnat d’infantil, la implementació d’un programa extraescolar i, finalment, l’avaluació de l’impacte del programa. La detecció del nivell de l’alumnat es farà a l’escola durant la classe de psicomotricitat, dins l’horari escolar ordinari. Les sessions de detecció aniran a càrrec de la remadora Aina Cid, directora del projecte, acompanyada dels monitors corresponents de cada escola. D’altra banda, les activitats extraescolars les duran a terme grups de trenta infants a cada escola dividits segons el nivell de psicomotricitat, dues hores per setmana durant catorze setmanes. Aniran càrrec d'un equip de monitoratge dels Consells Esportius del Gironès i el Pla de l’Estany, que rebrà formació prèvia. Finalment, i un cop finalitzades les sessions, es repetirà el procediment d’avaluació de nivell psicomotriu i es farà un estudi dels resultats obtinguts.

La directora del projecte és la remadora olímpica ampostina Aina Cid, que entrena habitualment a l’Estany de Banyoles. En la presentació, Cid ha recordat que el 40% de nenes i nens pateixen sobrepès o obesitat infantil i ha afirmat que “com més alt és el nivell de psicomotricitat d’un infant, més actiu serà físicament en el futur i farà més esport”. En la presentació també hi ha intervingut la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

La directora del projecte és la remadora olímpica Aina Cid. (F: @esportcat)
La directora del projecte és la remadora olímpica Aina Cid. (F: @esportcat)

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text