Sanitat, Salut

L’escola de Serinyà té quatre grups confinats i els darrers dies s’han confirmat 17 positius de Covid

Ràdio Banyoles

Dimecres 20 de gener · 11:13

El brot va començar per un cas entre el professorat del centre i l’alcalde ho atribueix a la incidència de les festes de Nadal.

L’escola Bora Gran de Serinyà té 59 alumnes confinats de quatre grups diferents, segons publica el web del departament d’Educació sobre la incidència de la Covid a les escoles. Segons les mateixes dades, els darrers deu dies s’han confirmat en aquest centre 17 positius de coronavirus, 11 alumnes i 6 docents o personal del centre. Es tracta d’una incidència molt destacada i afecta la meitat d’alumnes de l'escola, tenint en compte que n’hi ha menys de 130.

L’alcalde del municipi, Josep Antoni Ramon, ha explicat que el brot va començar per un cas entre el professorat del centre, que ha comportat el confinament dels diferents grups, i després de les proves PCR s’han anat confirmant altres positius. L’alcalde ho atribueix a la incidència de les festes de Nadal ja advertides pels experts, que proposaven fer testos als docents abans de començar el segon trimestre.

Tot i que inicialment el departament havia dit que un centre amb més de dos positius de dos grups diferents hauria de tancar, finalment han canviat els criteris i, de moment, l’escola Bora Gran es manté oberta tot i les baixes.

Josep Antoni Ramon assegura que en tractar-se d’un centre petit la incidència de casos és destacada, però això no vol dir que la situació al municipi sigui alarmant, sinó que es manté en valors similars als de la resta de la comarca i del territori. L’alcalde confia que la situació no vagi a més i es pugui tornar a la “normalitat” ben aviat.

En els darrers deu dies, segons dades de Salut, a Serinyà s’han confirmat per mitjà de PCR o test d’antígens 17 positius de Covid-19.

A banda dels quatre grups confinats a l’escola de Serinyà, a la resta de centres educatius de la comarca hi ha, segons dades d’Educació, fins a cinc grups escolars més confinats.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text