Música

Banyoles

L’Escola de Música de Banyoles arrenca el curs amb la introducció d’instruments de cobla com a novetat

Ràdio Banyoles

Divendres 17 de setembre · 14:37

El centre ha reprès les classes amb el 100% de presencialitat, i també estrena nova estructura de cors i orquestres.

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) ha iniciat aquesta setmana el curs, amb la novetat de les classes de fiscorn, tible i tenora, fruit del conveni amb el Foment de Banyoles i l’Ajuntament. En el marc d’aquest acord, s’han adquirit dues tenores i dos tibles nous de lutier artesanal, que se sumen als instruments de cobla que el Foment va cedir a l’escola el curs passat. D’aquesta manera, l’EMMB completa l’oferta formativa de música clàssica i música moderna amb la de música tradicional.

El director pedagògic de l’EMMB, Sam Atencia, destaca que aquesta novetat posa fi a una “carència històrica”, i l’objectiu és que aquests instruments sonin i es facin “de ple dret” al centre.

Pel que fa als grups de cors i orquestres, es consoliden les tres seccions de la Jove Orquestra de Banyoles (JOB), les tres de la Banyoles Big Band, les dues de l’Orquestra de Guitarres i els quatre cors. Com a novetat, totes aquestes formacions passen a ser batejades amb noms procedents del folklore i la cultura popular banyolina, com ara esqueis, lilaines, xalió, juncans, cairuts i rodons, a més dels ja existents balma i batenvic.

Represa de les activitats amb públic

La represa de les activitats amb públic, o la incorporació d’espais com l’Auditori, el Monestir i l’espai Eat Art per assajar i fer-hi classe, són altres de les novetats d’aquest curs.

L’EMMB està formada per 350 alumnes d’entre 3 i 77 anys i un total de 27 professors, amb la incorporació de tres professors nous. El període d’inscripcions al centre es manté durant el setembre.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text