Equipaments

Banyoles

L’equip de govern defensa la visió de conjunt dels equipaments culturals patrimonials de la ciutat

Ràdio Banyoles

Dimarts 13 d’abril · 14:29

Responent a Sumem Banyoles, que reclama un pla estratègic de Museus, el regidor de Cultura reivindica la vigència del pla de gestió del 2015, complementat amb altres plans.
F: Museus Banyoles
F: Museus Banyoles

La demanda de Sumem Banyoles d’un Pla estratègic de Museus abans d’abordar la reforma de l’Arqueològic va sorgir al darrer ple de l’Ajuntament en l’apartat de precs i preguntes. Responent a la crítica de Sumem, que afirma que el consistori no té “cap previsió ni visió de conjunt” del patrimoni de la ciutat, el regidor de Cultura, Miquel Cuenca, va ser encara més crític en la resposta.

Cuenca va defensar la visió de conjunt dels equipaments patrimonials de la ciutat, que disposen d’un Pla de gestió aprovat l’any 2015 que és “plenament vigent”. A més, el pla es complementa amb la redacció d’un pla d’equipaments territorials i diferents projectes que s’incorporen a la gestió integral, d’acord amb el Pla de Museus 2030 de la Generalitat.

Visiblement molest, Miquel Cuenca va lamentar que els acusin de manca de previsió quan s’incompleixen alguns terminis, i assegura que les subvencions que han rebut les obres del Museu Arqueològic recentment avalen la feina feta. En aquest sentit, creu que la crítica de Sumem Banyoles només pretén “aigualir l’èxit de tirar endavant la reforma final de l’Arqueològic”.

Cuenca també va criticar que Sumem hagi tret aquesta reivindicació a la llum en aquest moment, quan fa més d’un any que els va trametre la informació que la formació sol·licitava en aquesta línia.

La regidora de Sumem Jana Soteras es va mostrar ofesa pel to de la resposta del regidor.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text