Municipal

Banyoles

L’equip de govern de Banyoles demanarà un informe tècnic extern per aclarir les suposades irregularitats en l’obra pública

Ràdio Banyoles

Dijous 3 de juny · 14:37

L’alcalde assegura que s’arribarà al fons de la qüestió “que és de caràcter tècnic” i es depuraran responsabilitats.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha afirmat aquest dimecres que l’equip de govern arribarà al fons de les denúncies fetes per ERC-Junts per Banyoles sobre possibles irregularitats entre el pagament i les obres executades en, com a mínim dos projectes urbanístics de Banyoles.

Miquel Noguer ha explicat que, arran de la demanda d’ERC, des de l’equip de govern s’estava treballant en el cas i que formalitzaran la sol·licitud d’un informa tècnic a la Diputació de Girona per aclarir els detalls de les certificacions que s’han posat en dubte. Noguer assegura que tenen tant d’interès com l’oposició en aclarir què ha passat.

Noguer ha repassat la seqüència dels fets indicant que les últimes setmanes s’ha facilitat tota la informació a l’oposició i que s’han fet dues reunions amb els republicans. La primera l’endemà de rebre la petició d’ERC, amb la presència de l’alcalde, i la segona dilluns passat abans del ple, en aquest cas amb la presència dels regidors de Territori, Jordi Congost, i Urbanisme, Albert Tubert, la secretària i la interventora de l’ajuntament i el responsable tècnic de l’àrea d’Urbanisme en el moment de les certificacions.

“Un assumpte tècnic”

L’alcalde, que ha volgut remarcar en tot moment la confiança en els treballadors municipals i l’empresa adjudicatària, subratlla que les certificacions són responsabilitat dels tècnics i que seran els experts externs qui faran un dictamen sobre si hi ha hagut irregularitats o no. En cas que es determini que sí, assegura que es depuraran responsabilitats.

Crear alarma

Noguer ha posat l’accent en què ERC ha fet la denúncia pública abans de facilitar la informació detallada dels aspectes concrets en què han detectat les irregularitats. Per això considera que es crea una alarma en l’opinió pública sense haver avaluat tècnicament els detalls dels expedients.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text