Urbanisme

Banyoles

L’enderroc de la històrica fonda Can Banal obliga a tallar el trànsit al carrer Doctor Hysern

Ràdio Banyoles

Dimarts 10 de maig 2022 · 14:41

Els treballs han començat aquest dilluns i es preveu que s’allarguin durant aquest dimarts.

El carrer Doctor Hysern està tallat al trànsit de vehicles aquest dilluns i dimarts per unes obres d’enderroc. Concretament, els treballs afecten l’històric edifici de la fonda Can Banal, tancat des del 2009, on es preveuen construir pisos.

El negoci de Can Banal en la seva ubicació definitiva del carrer Doctor Hysern va obrir el 1927 de la mà de Narcís Banal i Pilar Bertran. La Fonda Comerç, que era com també se’l coneixia, tenia la distribució de les fondes d’abans, amb un gran pati central on encabir els carros dels viatjants que s’hi hostejaven. Amb el pas dels anys, els fills dels propietaris, Joan i Josep Banal, van anar deixant de banda el negoci hoteler per centrar-se més en el de restaurant, fins que l’agost de 2009 van tancar les portes del local per jubilació. Des de llavors, l’edifici ha estat en desús.

Les obres d’enderroc han començat aquest dilluns i es preveu que s’allarguin durant tot aquest dimarts. Mentre el carrer Doctor Hysern estigui tallat al trànsit, es donarà pas per als vianants. Posteriorment, en aquesta parcel·la s’hi construiran habitatges plurifamiliars.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text