Música

Banyoles

L’EMMB engega la campanya de preinscripcions pel curs vinent, centrada en el verb “tocar”

Ràdio Banyoles

Dimecres 19 de maig 2021 · 13:55

Després d’un curs incert, però amb balanç positiu, l’escola encara el curs que ve amb optimisme i es comencen a reprendre les audicions. Les inscripcions es poden fer en línia fins a l’11 de juny.

L’Escola Municipal de Música de Banyoles ha iniciat aquest dilluns la campanya de preinscripcions pel curs 2021-22. Creada per l’estudi de disseny Enserio, la campanya convida la població a aprofundir en el verb “tocar”. La imatge fa referència a l’acció que més es desenvolupa a l’EMMB, aprendre música i tocar instruments, i en un moment en què “toca” fer música i recuperar activitats de lleure.

La directora de l’Ateneu - CMEM, Clara Martinell, ha detallat que el que s’acaba ha sigut un curs incert, marcat per la pandèmia, però les propostes pedagògiques no s’han vist afectades. Les classes s’han desenvolupat amb normalitat, tot i un petit període en què s’han fet virtuals, i ha sigut en general “un bon curs”. Pel que fa a l’alumnat, actualment l’escola compta amb uns 350 alumnes, i si bé s’ha notat un descens d’inscrits en les etapes més primerenques, s’ha compensat amb noves altes d’alumnes adults, sobretot aquest darrer trimestre. Martinell confia que el curs que ve la situació es normalitzi i es reactivin les altes d’alumnat més jove.

“Un servei imprescindible”

En la roda de premsa de presentació de la nova campanya, el regidor de Cultura, Miquel Cuenca, remarca que, tot i les circumstàncies, l’EMMB s’ha mantingut com “un servei imprescindible per a la ciutat”, i ha revertit la situació amb nous estímuls i línies de treball. Per això, augura que el 2021-22 serà un gran curs per a l’Escola de Música de Banyoles.

Recuperació de la música en grup i les audicions

El projecte educatiu de l’EMMB potencia la música en grup, en paral·lel amb l’estudi del llenguatge musical i les classes individuals d’instrument. Enguany, la part d’exposició, un dels altres puntals de l’escola, s’ha vist notablement afectada per la pandèmia, però aquest últim trimestre es volen reprendre els concerts amb públic per part dels alumnes. Ho detalla el director pedagògic de l’EMMB, Sam Atencia.

Atencia ha detallat que faran concerts a l’Exposició de Flors de Banyoles el 4 de juny, al Festival Simfònic el 12 de juny i a l’Auditori de l’Ateneu del 15 al 18 de juny per tancar el curs.

Inscripcions i portes obertes

La reserva de plaça per al curs que ve es podrà efectuar fins a l’11 de juny. Durant el període de preinscripcions, es realitzarà una setmana sencera de portes obertes que tindrà lloc del 31 de maig al 4 de juny. Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a emmusica@ajbanyoles.org.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text