Medi ambient

Banyoles

L’avistament d’alguns porcs senglars nedant a l’Estany de Banyoles provoca curiositat a les xarxes socials

Ràdio Banyoles

Divendres 10 de gener 2020 · 13:39

Alguns remers i persones que passejaven van veure els animals, i des de l’entitat naturalista Limnos asseguren que la seva presència és puntual però cada vegada pot ser més habitual.

Aquest cap de setmana s’han pogut veure alguns porcs senglars nedant a l’Estany de Banyoles. Concretament, els animals van travessar l’aigua des de l’altura de Can Morgat fins a la torre de rem. Persones que passejaven per la riba i alguns remers van poder veure i fotografiar els animals, una instantània que es va escampar ràpidament per les xarxes socials.

 

Tot i la curiositat de la imatge, la presència de porcs senglars a l’Estany comença a no ser excepcional. Des de l’entitat ecologista Limnos, Carles Quer explica que aquests animals freqüenten la zona de Can Morgat, i en ocasions travessen l’Estany fugint dels cotxes o quan hi ha una batuda de caçadors, com va ser el cas de diumenge.

 

Carles Quer ha detallat que els senglars a priori no són animals perillosos i no hi ha risc d’atac, ja que defugen les persones. El principal problema són els accidents per atropellament, per això quan hi ha batudes se solen tallar les carreteres principals. En tot cas, segons el membre de Limnos, el fet de veure’ls travessar l’Estany nedant és puntual, però cada vegada pot ser més freqüent.

 

La presència de senglars a la zona de Can Morgat, a la riba de l’Estany que pertany al terme de Porqueres, és habitual. En aquest espai proper al bosc i envoltat de llacunes els animals s’hi senten segurs i hi solen fer els seus banys de fang. Per això, periòdicament s’organitzen batudes controlades per reduir-ne el nombre.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text