Cinema

Banyoles

L’Auditori reprèn la projecció del documental del mes, que es complementarà amb un cicle de cinema

Ràdio Banyoles

Dimarts 12 de gener · 11:51

Aquest dijous es projectarà ‘Allò que no et mata’, sobre la violència sexual en l’entorn de confiança. El 28 de gener arrencarà el Cicle Gaudí de cinema. 

El cicle ‘El documental del mes’ que Banyoles acull des del 2004 es reprèn aquesta setmana amb algunes novetats. D’una banda, es consolida el trasllat a l’Auditori de l’Ateneu, després de molts anys projectant-se a l’Ateneu Bar. Amb la pandèmia, l’activitat es va traslladar a la platea de l’Auditori per poder mantenir les mesures de seguretat i els responsables municipals han decidit mantenir l’aposta en el mateix espai. La tècnica de Cultura, Íngrid Calpe, ha detallat que amb la nova ubicació l’activitat ha tingut una bona acollida perquè és més confortable veure les projeccions a les butaques, hi acudeix més gent i es mantindrà amb aquest format.

 La principal novetat del cicle, però, és que passa a ser de pagament i l’entrada val 3 euros. Aquest dijous es reprendrà amb la projecció del documental belga ‘’Allò que no et mata’ d’Alexe Poukine. Explica la història de l’Ada, que quan tenia 19 anys va ser violada tres vegades la mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una pel·lícula potent i sòbria que trenca el silenci al voltant de les violacions en entorns de confiança i ho fa sense victimitzar les dones.

El cicle continuarà el 4 de febrer amb ‘Advocate’ un treball sobre els drets humans.

Programació estable de cinema

Paral·lelament al documental del mes, l’Ajuntament aposta per tornar a tenir una programació estable de cinema a la ciutat. Per això acollirà projeccions de pel·lícules catalanes del Cicle Gaudí de cinema, un circuit estable organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català que acosta a diferents municipis catalans pel·lícules d’estrena recent per oferir un tast de la collita catalana dels últims temps.

Íngrid Calpe ha destacat que és una prova pilot per poder constatar si el públic banyolí vol veure cinema de producció catalana a l’Auditori i poder anar engreixant la programació cultural a la ciutat amb una quarta pota.

El Cicle Gaudí a la ciutat començarà el dijous 28 de gener amb la projecció del film ‘Uno para todos’ dirigit per David Ilundain i protagonitzat per David Verdaguer. El segon film que es podrà veure serà ‘La boda de Rosa’, el 18 de febrer. L’entrada a les projeccions del cicle de cinema tindran un preu de 4,5 euros.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text