Publicacions

Banyoles

L’Auditori de l’Ateneu acull divendres ‘Diàlegs sobre racisme amb Matthew Tree’

Ràdio Banyoles

Dijous 10 de juny · 14:39

L’autor acaba de publicar ‘No soc racista, però…’ i conversarà amb dues portaveus del col·lectiu antiracista banyolí ‘La de color té nom’ per trencar tòpics i prejudicis.

L’autor establert a Banyoles Matthew Tree torna a tractar el racisme, un tema recurrent en la seva obra, al llibre ‘No soc racista, però… Un manual per a persones de pell pàl·lida’ (Destino, 2021) que ha publicat aquesta primavera. És un assaig curt, d’un centenar de pàgines, que vol reconèixer i combatre el racisme en els altres però sobretot en un mateix.

En una entrevista a aquesta emissora, Matthew Tree ha explicat que el llibre vol desfer els tòpics sobre la superioritat de les persones que tenen un fenotip europeu davant la resta i indaga sobre l’origen de les teories racistes, l’aval científic desmentit a posteriori i com ha deixat pòsit en la societat actual. L’autor ho descriu com “una xacra malèfica i un anacronisme pseudocientífic”, però subratlla que tots tenim l’oportunitat de desempallegar-nos de qualsevol rastre de racisme.

Conversa amb el col·lectiu ‘La de color té nom’

Amb l’excusa de la publicació del llibre, ha organitzat aquest diàleg sobre racisme en una posada en escena on conversarà a l’escenari amb dues representants del col·lectiu antiracista banyolí ‘La de color té nom’. Amb un compte d’Instagram obert fa poques setmanes, ja ha acumulat més de 500 seguidors exposant situacions discriminadores viscudes a Banyoles sobre l’origen, la llengua, la identitat o la bellesa, entre altres.

L’acte de divendres s’ha plantejat com un debat de tu a tu amb les persones que ho pateixen per trencar tòpics i prejudicis. Un exercici que, segons l’autor, és el remei més saludable davant aquestes situacions.

‘Diàlegs sobre racisme amb Matthew Tree’ és aquest divendres a les 7 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu, amb entrada gratuïta però cal reserva prèvia, que es pot fer en aquest enllaç.

El llibre ‘No soc racista, però… Un manual per a persones de pell pàl·lida’, publicat per Destino, ja es pot trobar a les llibreries.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text