Ocupació

Pla de l'Estany

L’atur torna a créixer al Pla de l’Estany i se situa en la xifra més elevada de l’any

Ràdio Banyoles

Dimecres 3 d’agost 2022 · 13:12

A finals de juliol s’han registrat 1.051 aturats, 49 més que el mes anterior.

L’atur registrat durant el juliol trenca la tendència a la baixa que s’havia aconseguit en els dos últims mesos a la comarca. En la línia dels indicadors a la resta de Catalunya, el Pla de l’Estany ha registrat 1.051 aturats, 49 més que el juny i se situa en la xifra més elevada de l’any. Tot i això, les dades són millors que les del mateix període del 2021 quan a l’atur hi havia 1.117 persones. El 2020 n’hi havia 1.345.

El pitjor mes de l’any

El juliol ha estat el pitjor mes de l’any pel que fa a l’ocupació i amb diferència respecte al segon amb un nombre de persones aturades més elevat que va ser l’abril amb 1.036 aturats. Només quatre dels onze municipis de la comarca tenen uns indicadors més baixos d’aturats que durant el juny. Són Cornellà del Terri (-3), Crespià, Sant Miquel de Campmajor i Vilademuls, tots tres amb un aturat menys.

Esponellà i Palol de Revardit mantenen les xifres del mes passat amb 11 i 10 persones a l’atur respectivament. Banyoles és el municipi on més ha crescut la desocupació de la comarca. La capital del Pla de l’Estany té 720 persones a l’atur, 42 més que el mes de juny. Empatats en segona posició queden Porqueres i Serinyà amb 5 aturats més, seguits de Camós i Fontcoberta (+1).

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text