Ocupació

Pla de l'Estany

L’atur baixa en 37 persones al Pla de l’Estany al març

Ràdio Banyoles

Dimecres 7 d’abril · 14:52

Els demandants d’ocupació baixen per primera vegada des de l’inici de la pandèmia i pugen significativament el nombre de contractes registrats.

Les dades laborals del Pla de l’Estany han registrat una millora el mes de març. El nombre d’aturats baixa en 37 persones i se situa en 1.402 en el conjunt dels municipis de la comarca. És el segon mes consecutiu amb una baixada de persones a l’atur, tot i que la xifra global és un 25% més alta que fa un any.

El principal canvi de dinàmica de les xifres sobre ocupació al Pla de l’Estany és que el nombre de demandants d’ocupació ha baixat per primera vegada des de fa un any. El mes de març hi ha 167 persones menys que busquen feina, però la xifra continua disparada, amb 4.226 demandants d’ocupació, gairebé el triple que just abans de l’esclat de la pandèmia.

Un altre factor positiu és la xifra de contractes registrats al Pla de l’Estany el mes de març amb 951. Són 150 més que el febrer i el millor mes des del juliol, tot i que més d’un 80% són contractes temporals.

La situació "continua preocupant"

El repunt de bones dades s’explica per l'obertura del comerç no essencial en dissabte i la mobilitat entre comarques de les bombolles de convivència. Això, sumat a les vacances de Setmana Santa, ha permès donar una mica d'aire a l'economia de la comarca, seguint la línia de la demarcació de Girona, com explica el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, que adverteix que la situació “continua preocupant”.

Sense dades actualitzades sobre ERTO per comarques, Girona lidera el descens de la desocupació a Catalunya amb un 2,73% menys de persones a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). El març va acabar amb 49.630 desocupats, uns números a la baixa després d'un gener i febrer per sobre de les 50.000 persones aturades.

Mig milió d'aturats a Catalunya

Al conjunt de Catalunya l'atur va caure en 6.390 persones al març respecte al febrer i la xifra de desocupats es va situar en 505.900 persones. Aquesta xifra suposa un descens mensual de l'1,25% i si es compara amb el mateix mes del 2020, l'atur creix un 21,31%.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text