Futbol

Banyoles

L’Atlètic Banyoles organitza el torneig ‘De tot cort amb el cort’ per donar suport als infants i joves amb cardiopatia

Ràdio Banyoles

Divendres 23 de setembre · 21:25

La cita serà diumenge al matí amb una jornada solidària al Camp Vell i els beneficis es destinaran a l’Associació de Cardiopaties Congènites.

El camp de l’Atlètic Club Banyoles acollirà aquest diumenge el primer torneig de futbol prebenjamí ‘De tot cort amb el cort’. La iniciativa solidària neix de la mà de Laura Aradas i Felicià Butinyà, que han dissenyat una cita per donar suport als infants i joves amb una cardiopatia.

La Laura és la mare d’en Cesc, un nen que va néixer amb una cardiopatia, i en Felicià és el vicepresident de l’Atlètic Club Banyoles i qui va idear l’eslògan del torneig. La finalitat principal de l’esdeveniment és sensibilitzar l’entorn de què representa viure i conviure amb un problema de cor.

En una entrevista a Ràdio Banyoles, Laura Aradas explica que van proposar engegar la cita arran d’un torneig similar que es va fer a Sarrià fa uns mesos i ha agraït la implicació del club i l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC Girona) per tirar-lo endavant.

Jornada solidària

La col·laboració en aquest torneig es fa mitjançant microdonacions a través de Bizum posant Banyoles i el codi 00801. Els beneficis aniran destinats al servei d’atenció psicosocial que l’AACIC Girona duu a terme amb aquests infants i joves i amb les seves famílies.

Les cardiopaties congènites

Les cardiopaties afecten aproximadament 1 de cada 100 naixements. A Catalunya cada any neixen uns 600 nadons que tenen una malformació de l’estructura del cor que apareix durant l’embaràs. A Girona, actualment, hi viuen unes 3.200 persones amb problemes de cor de naixement.

La malaltia es pot començar a detectar durant la gestació, els primers anys de vida o, fins i tot, durant l’edat adulta. El 90% dels infants amb cardiopatia hauran de ser intervinguts quirúrgicament al llarg de la seva vida una o diverses vegades. Els avenços mèdics dels darrers anys han permès que el 95% dels nadons que neixen amb aquesta patologia arribin a l’edat adulta reduint l'índex de mortalitat en un 5%.

Laura Aradas explica que en el cas d’en Cesc, el seu fill que el mes d’octubre farà 7 anys, pot fer pràctica esportiva controlada, amb una prova d’esforç, però recorda que hi ha molts graus d’afectació.

Matinal de futbol

Pendents del temps, el torneig arrencarà diumenge a dos quarts de 10 del matí i fins a la 1 s’hi enfrontaran vuit equips prebenjamins: Unió Girona A, FC Sarrià de Ter, UE Porqueres, CE Banyoles, CF Navata, CEF Bosc de la Tosca, Unió Girona B i Atlètic Club Banyoles.

El torneig ‘De tot cort amb el cort’ compta amb la col·laboració de Dipsalut, Diputació de Girona i Ajuntament de Banyoles. I amb el patrocini del Consell Esportiu Pla de l’Estany, Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Consell Esportiu Gironès, Fundació Autisme Mas Casadevall, el Restaurant de la Carpa de l’Estany, Fundació Lluís Coromina, Sant Aniol aigua mineral natural, Clínica Dental Blai Cortada, AMSA, Instal·lacions i Manteniment Clifel, Lith, Ortopèdia Alsius, Mecàniques Comas, Haribo, Frit Ravich.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text