Societat

Banyoles

L'Associació Azahara reconeix les banyolines Dialla Diarra i Kumba Sakoli

Ràdio Banyoles

Dimecres 15 de març 2023 · 14:25

Els reconeixements tenen com a objectiu donar a conèixer la trajectòria de dones d’origen migrant i amb perspectiva intercultural.
Els guardons s'han donat aquest dimarts a la tarda a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a Girona. (F: Azahara)
Els guardons s'han donat aquest dimarts a la tarda a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a Girona. (F: Azahara)

L’Associació Azahara ha celebrat aquest dimarts els ‘Reconeixements Azahara: dones i diversitat’, que tenen com a objectiu donar a conèixer històries de vida i projectes protagonitzats per dones d’origen migrant o filles de la immigració a les comarques gironines.

En total, s’han entregat sis guardons, entre ells a les banyolines Dialla Diarra i Kumba Sakoli. Diarra és una activista social d’origen malià que lluita pels drets de les dones amb una intensa trajectòria associativa a Banyoles. És mediadora comunitària i una de les referents més destacades en l’àmbit de l’acollida, la inclusió social i la lluita contra la mutilació genital femenina. Actualment, és presidenta de l’Associació Legki Yakaru, una entitat de dones subsaharianes fundada el 2006 a Banyoles.

Per la seva banda, Kumba Sakoli és una politòloga d’origen gambià, graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Girona. S’ha especialitzat en relacions internacionals, seguretat, desenvolupament i Unió Europea. Actualment, és professora associada de la Universitat de Girona i tècnica de projectes pedagògics.

En declaracions a Ràdio Banyoles, Sakoli ha agraït el reconeixement, que posa en valor la trajectòria de dones que, com ella, ho han tingut més difícil per assolir els seus objectius. En aquest sentit, assegura que iniciatives com les d'Azahara serveixen per trencar estereotips i barreres que encara existeixen cap a les persones que tenen un bagatge migrant, que s'ha de veure com un valor afegit.  

Els reconeixements Azahara també han reconegut la historiadora Mariam Boulahrouz; l’activista social Zohra El Azzouzi; l’experta en recursos humans Ebelin Cuero; i l’emprenedora en l’àmbit sanitari Asmaa Coucous Kahil.

L’Associació Azahara és una ONG gironina que treballa pel foment de l’emprenedoria social entre col·lectius d’origen divers i la Cooperació al Desenvolupament al Nord Marroc. Els guardons que reconeixen la trajectòria de dones d’origen migrant i amb perspectiva intercultural s’han entregat aquest dimarts a la tarda a l’Auditori Josep Irla de Girona.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text