Festes

Banyoles

L’arribada del Drac de la Faràndula de Banyoles inicia el compte enrere de la Festa Major de Sant Martirià 2021

Ràdio Banyoles

Dilluns 11 d’octubre 2021 · 14:45

Unes 200 persones van voler tornar a veure l’arribada de les Tabaleres i el primer ball del Drac i dels Gegants i Capgrossos. Les entrades pels actes de la Faràndula banyolina, amb els balls del Drac, els balls de passada i la cercavila estan pràcticament exhaurides.

Després de la suspensió dels actes de l’any passat a causa de la pandèmia, Banyoles ha recuperat gran part de les activitats previstes dins la Festa Major.

Aquest dissabte la Festa de Sant Martirià ha iniciat el compte enrere oficial amb el primer truc. L’acte va començar amb l’arribada dels Gegants i Capgrossos davant l’Ajuntament de Banyoles. Tot seguit, va començar a ressonar el timbal de les Tabaleres, les encarregades d’avisar la població abans dels actes més importants de la festa.

I, finalment, va arribar el Drac de Banyoles, recuperat fa tres anys com a element de la Faràndula banyolina. El Drac va fer el primer ball al mig de més de 200 persones de persones, adults i infants, que també van poder veure com els representants de l’Ajuntament de Banyoles acabaven obrint les portes del consistori perquè els elements de la Faràndula entressin a començar a fer tots els preparatius de la Festa Major.

Gran expectació pels actes de cultura popular

Divendres es van posar a la venda les entrades pels actes protagonitzats per la Faràndula de Banyoles. Ràpidament es van exhaurir les localitats pels balls del Drac i de Passada de divendres, per les diverses sessions de la cercavila de dissabte i per l’últim Truc de diumenge. Tot i això, encara es poden adquirir entrades pel ball de Passada de diumenge al recinte de Barraques al web cultura.banyoles.cat; on també es pot accedir a la llista d’espera per totes les propostes.

Els actes de la Faràndula banyolina són activitats organitzades per la Comissió de Festa Major que des de fa uns anys vol recuperar elements i actes tradicionals i de cultura popular a Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text