Tradició

Pla de l'Estany · Vilademuls

L’aplec de Sant Mer torna aquest diumenge a Vilademuls amb el programa habitual

Ràdio Banyoles

Divendres 27 de gener 2023 · 14:18

Tot i la fred, s’esperen centenars d’assistents a una de les trobades clàssiques de la comarca en record del sant que va vèncer el drac de Banyoles.

El diumenge després del 27 de gener, dia del sant, Vilademuls organitza anualment l’aplec de Sant Mer. L’any 2021 es va suspendre per les restriccions de la pandèmia i l’any passat es va recuperar, amb certes precaucions tot i fer-se a l’aire lliure. Aquest diumenge se celebra de nou, ara ja amb tot el programa habitual.

Començarà a les 11 del matí amb tres sardanes a càrrec de la cobla La Principal de Banyoles, a dos quarts de 12 hi haurà espectacle de màgia amb Dion Magic i a les 12 del migdia missa solemne. A la 1 es ballaran tres sardanes més i en acabar es farà el sorteig d’un xai, un pernil i dues caixes de cava. Durant el matí també hi haurà algunes parades de gastronomia i productes d’artesania.

L’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, avisa que les previsions apunten que farà fred però espera la participació de centenars de persones de tota la comarca.

Es tracta del sant que, segons la llegenda, va vèncer el drac de Banyoles. En el dia de l'aplec es veneren les relíquies en una petita urna de fusta i es fan diferents activitats al voltant de l'ermita.

Anada a peu des de Banyoles

Com cada any, des de Banyoles s’organitza una anada a peu a l’aplec que sortirà a dos quarts de 9 del matí de la plaça del Monestir. La durada del camí d’anada és una mica més de dues hores i mitja, comptant-hi la parada de l’esmorzar. És una caminada suau perquè la major part del recorregut passa per camins planers. Qui ho vulgui podrà tornar amb autocar des de Sant Mer a un preu de 3 €.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text