Política

Pla de l'Estany

L'ANC del Pla de l'Estany ha omplert 26 autocars per la Via Lliure de la Diada en dues setmanes

Ràdio Banyoles

Dimarts 11 d’agost 2015 · 12:10

L'ANC del Pla de l'Estany ha omplert 26 autocars per la Via Lliure de la Diada en dues setmanes. Sota el lema "Via Lliure a la República Catalana", l'Assemblea té la intenció de formar una gran mosaic blanc a la Meridiana per fer precampanya pel 27S.

 

El proper onze de Setembre, just d'aquí un mes, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural organitzen una nova concentració a Barcelona, amb la intenció de donar suport a la independència i fer precampanya per les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre.

 

Sota el lema "Via Lliure a la República Catalana", es vol fer un gran mosaic blanc que ompli l’avinguda Meridiana de Barcelona al llarg de 5,2 quilòmetres, des del Carrer Rosselló i Porcel, al barri de Sant Andreu, fins al Parc de la Ciutadella, seu del Parlament de Catalunya. Tots els participants disposaran d’una cartolina en forma de punter del color de l'eix al qual pertanyen i a les 17:14h l’alçaran en forma d’onada de colors fins al Parlament, mentre que un punter gegant recorrerà la Meridiana pel carril central.

 

A hores d’ara s’hi han inscrit gairebé 130.000 persones, i l’organització preveu arribar als 150.000 inscrits al llarg d'aquesta setmana. Al Pla de l'Estany, la sectorial de l'Assemblea va posar a la venda el 25 de juliol els tiquets d'autocar per la concentració, i en dues setmanes s'han exhaurit tots els viatges dels 26 busos disponibles. Un dels membres de l'ANC de la comarca, Lluís Roura, ha explicat que en total portaran a la Ciutat Comtal més de 1.200 persones del Pla de l’Estany.

 

Com ja es va fer l’any passat, hi haurà cinc busos que realitzaran dos viatges, per tant, el Pla de l'Estany ofereix un total de 26 viatges amb 21 automòbils llogats. La majoria marxaran a la 1 del migdia i tornaran a les 7, un cop hagin acabat tots els actes. Els altres, però, ofereixen un primer viatge de les 9 del matí a les 7 de la tarda, i un segon grup de la 1 a les 11 de la nit. Des de l’Assemblea sectorial estan cercant nous autocars però han afirmat que és molt complicat.

 

Trams 108 i 109

 

Com en les concentracions dels dos darrers anys, aquesta vegada els participants també s'han d'inscriure per trams, d’un total de 135. Roura ha explicat que el Pla de l'Estany estarà present als trams 108-109, al costat de la Plaça dels Encants.

 

Des de l’Assemblea han animat a la participació a la Via Lliure, i han afirmat que és molt important perquè si funciona bé serà una bona empenta de cara a la campanya pel 27S. Aquest any tots els assistents hauran d’anar vestits amb una samarreta blanca, i, com en les passades edicions, l’ANC ha posat a la venda un pack que inclou la samarreta blanca d'enguany i altres productes de mercendatge per finançar la concentració.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text