Municipal

Banyoles

L’alcalde desvincula de l’equip de govern un polèmic tuit del regidor Miquel Cuenca sobre la Llei Trans

Ràdio Banyoles

Dilluns 8 d’agost · 14:27

La piulada ha incendiat les xarxes aquest cap de setmana. Cuenca ha emès una carta de disculpa, però no dimitirà ni serà destituït del càrrec.

L’equip de govern tanca files al voltant del regidor de Cultura, Miquel Cuenca, després de la polèmica pels comentaris que va fer a les xarxes socials sobre la llei trans i la teoria queer. L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, surt al pas de les crítiques cap a Cuenca i nega que hi hagi cap escletxa sobre la política que defensen al voltant del col·lectiu LGTBI.

Després que l’oposició hagi demanat explicacions per les piulades del regidor, l’alcalde reafirma que Cuenca va fer una recomanació personal d’un llibre i que ja s’ha disculpat públicament. El regidor ho ha fet en una carta que ha publicat a Twitter on “lamenta sincerament” si algú s’ha pogut ofendre i reconeix que el seu error ha estat tractar una qüestió tan delicada en un espai com les xarxes socials.

En declaracions a Ràdio Banyoles, el regidor de Cultura apunta que en cap cas ha volgut anar en contra de ningú i creu que no hi ha discussió i que cal defensar que les persones trans tinguin totes les garanties legals.

Moció a favor de la llei trans

L’Ajuntament va aprovar el març de 2021 una moció a proposta d’ERC-Som Banyoles a favor de la llei trans amb el suport de tots els grups del consistori, inclòs també l’equip de govern. En aquest sentit, Cuenca creu que la proposta de llei no es pot entendre des del blanc i el negre sinó que hi ha punts conflictius que s’han de debatre sense que vulgui dir estar-hi en contra.

No són l’opinió del govern

Sobre els dubtes al voltant de la posició del govern en aquesta qüestió, l’alcalde insisteix que ha estat una persona a títol individual qui ha fet el comentari i que no reflecteix la política que defensen al capdavant de l'ajuntament. Noguer lamenta que s’intenti treure rèdit electoral del cas i matisa que els tuits de Cuenca no són l'opinió ni de l’equip de govern, ni dels regidors que el formen.

Al manifest, Miquel Cuenca nega haver-se pronunciat contra les persones trans i apunta que va expressar una opinió personal al voltant de la teoria queer i el projecte de llei aprovada pel govern espanyol. L’equip de govern liderat per Miquel Noguer descarta el cessament de l’actual regidor de Cultura després de les seves declaracions a les xarxes.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text