Equipaments

Banyoles

L’Ajuntament treu a licitació la rehabilitació de Can Teixidor amb un pressupost de 215 mil euros

Ràdio Banyoles

Dimecres 10 d’agost · 14:17

El projecte de reforma de l’edifici, situat a la plaça Major, preveu l’adequació de la planta baixa per incloure-hi una sala polivalent habilitada per fer-hi exposicions.

La primera fase del projecte de reforma de l’edifici de Can Tomàs Teixidor ja comença a caminar, després que l’Ajuntament de Banyoles l’aprovés el mes de juliol amb un pressupost de 215 mil euros. La rehabilitació de l’edifici situat a la plaça Major suposa l’adequació de la planta baixa per a activitats d’utilitat municipal amb la creació d’una sala d’exposicions, xerrades o conferències.

Unió amb el molí de la plaça

La intervenció també contempla unir l’edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) amb el de Cal Moliner i descobrir un dels recs del pati, a més de recuperar la façana interior del porxo tal com era en l’època medieval. D’aquesta manera, la planta baixa es destinarà a la creació d’una sala d’exposicions, mentre que a la primera planta s’hi instal·larà l’àrea de Promoció Econòmica. La segona i tercera planta les ocuparan l’Escola de Música.

Les primeres actuacions contemplen enderrocar l’escala i completar els forjats en els forats corresponents. A més, preveuen enderrocar la terrassa i ampliar-la uns 48 m².

El passat juliol es va fer l’anunci de licitació del contracte, i les empreses tenen fins a finals d’agost per presentar ofertes. Un cop adjudicades, es preveu que les obres tinguin una durada de sis mesos. Mentrestant, aquest estiu s’ha hagut de falcar el balcó per assegurar-lo i evitar despreniments.

Una compra del 2018

La compra oficial per part de l’Ajuntament de Banyoles de l’edifici de Can Tomàs Teixidor es va fer el desembre de 2018, de manera que l’immoble va passar a mans municipals. La compra va suposar una despesa de 580 mil euros que es van pagar en tres anualitats, una el mateix any, i les restants els dos anys següents.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text