Participació ciutadana

Porqueres

L’Ajuntament de Porqueres obre el procés per destinar 50.000 € als primers pressupostos participatius

Ràdio Banyoles

Dimarts 2 d’abril · 14:19

Tota la ciutadania pot presentar propostes d’inversió i dijous es fa la primera sessió informativa al Centre Cívic.

L’Ajuntament de Porqueres donarà aquesta setmana el tret de sortida als primers pressupostos participatius del municipi. El consistori destinarà una partida de 50.000 € del pressupost de l’any que ve a la proposta o propostes que s’elegeixin a través d’un procés de participació que tindrà diverses fases i que arrencarà aquest dijous amb una primera sessió informativa al Centre Cívic.

L’alcalde, Francesc Castañer, ha explicat que s’ha posat en marxa per treballar a través de “la intel·ligència col·lectiva” de la ciutadania i crear debat per detectar, amb la participació del veïnatge, les necessitats del municipi.

S’ha habilitat la web participa.porqueres.cat per especificar els detalls d’una convocatòria oberta a tota la ciutadania. Les propostes podran ser presentades per qualsevol persona individual o en grup (entitats, empreses, grup d’amistats, familiars, etc.) i han de complir una sèrie de requisits establerts al procés. Les inversions han de ser de competència municipal, tècnicament viables i pressupostàriament assumibles. Han de ser d’interès públic dins les competències de l’ajuntament, limitat al pressupost màxim de 50.000 €, que no tinguin un cost extra de manteniment, que no suposin la contractació de personal i que no comprometin despesa futura.

Alguns exemples poden ser la construcció d’equipaments de dimensions reduïdes, reforma, rehabilitació, millora o dotació tecnològica d’equipaments municipals ja existents, així com millora de voreres i vials, enllumenat, senyalització viària, parcs, jardins o clavegueram del municipi.

Un projecte amb 5 fases

La primera sessió informativa i participativa tindrà lloc aquest dijous 4 d’abril a les 19.30 h al Centre Cívic de Porqueres, i servirà per explicar les fases del procés, el calendari d’execució, els àmbits d’actuació i les eines i canals per participar activament. El període de presentació de propostes arrencarà el 8 d’abril i serà de tres setmanes, finalitzant el 28 d’abril de 2024. Pot ser via telemàtica a través del web del procés participa.porqueres.cat, o bé presencial amb la butlleta física del díptic distribuït casa per casa i que s’haurà de dipositar a les urnes que es trobaran als següents punts: Ajuntament, pavelló, centre cívic, biblioteca, escoles Entorn i Frigolet, llar d’infants Trapelles i els diferents bucs de bústies dels disseminats Casellas Davall, Usall, Cal Germà, Els Tenyers i Puig Surís).

En una segona fase, a la primavera, les propostes presentades seran valorades tècnicament. Una comissió tècnica comprovarà l’acompliment dels criteris fixats a les bases i la viabilitat tècnica de les propostes aportades. La tercera fase determinarà les 10 millors propostes amb una jornada el mes de juliol. D’aquí en sortirà la fase de votació final, que tindrà lloc entre octubre i novembre per incorporar-se al pressupost de l’any 2025 i executar-se.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text