Ordenació territori

Porqueres

L’Ajuntament de Porqueres ha aprovat el programa d’adequació de la urbanització de Puig Surís

Ràdio Banyoles

Dijous 4 d’agost 2011 · 12:40

L'Ajuntament de Porqueres ha aprovat el programa d'adequació de la urbanització de Puig Surís. El consistori compta amb una subvenció de la Generalitat de 300 mil euros per elaborar els projectes de reparcel·lació i reurbanització de la zona, amb l'objectiu de complir urbanísticament amb el Pla Director del Pla de l'Estany.

L'aprovació del programa d'adequació de la urbanització de Puig Surís de Porqueres suposa un pas més en el procés de compliment de la subvenció atorgada fa poc més d'un any per la Generalitat. Es tracta d'una convocatòria d'ajuts del Govern per millorar zones urbanes amb dèficits urbanístics, i l'Ajuntament de Porqueres compta amb una subvenció de 300 mil euros.

Segons ha detallat l'alcalde, Salvador Ros, abans de la seva aprovació, el programa ha estat exposat al públic i ha rebut una al·legació, que ja ha estat contestada. A partir d'aquí, l'Ajuntament ha continuat amb els tràmits previstos, i ha encarregat la modificació de les normes subsidiàries per incloure el programa al POUM. A més, també s'ha encarregat als serveis tècnics del Consell Comarcal el projecte de les obres.

L'Ajuntament de Porqueres fa temps que està treballant per arribar a un acord amb el promotor de la urbanització "Banyoles Parc" per acabar-ne el desenvolupament urbanístic. Es tracta d'una zona amb una vintena d'habitatges, situada al pendent del Puig Surís, que es va començar a urbanitzar fa uns trenta anys però que mai s'ha acabat del tot. Inicialment, el Pla Director Urbanístic del Pla de l'Estany no preveia la urbanització d'aquesta zona, però finalment la contempla com a sòl urbà i urbanitzable, tot i que hi preveu una reducció de parcel·les a instàncies de l'Ajuntament.

L'objectiu del programa d'adequació engegat és dotar el consistori i els propietaris de les eines bàsiques per poder complir amb el Pla Director del Pla de l'Estany. Això és: la reparcel·lació de la zona, el posterior projecte de reurbanització i l'adequació dels accessos.

Inicialment, a la urbanització s'hi preveia la construcció de 204 parcel·les, tot i que finalment aquesta xifra es reduirà eliminant algunes de les parcel·les que encara no hagin estat desenvolupades, sobretot les que es troben en zones de més pendent. L'objectiu és que la urbanització sigui viable, adequant-la i dotant-la de tots els serveis dels quals ara no disposa.

Actualment, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, a Puig Surís hi estan empadronades una seixantena de persones.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text