Urbanisme

Porqueres

L’Ajuntament de Porqueres ha aprovat definitivament el projecte de reurbanització de Puig Surís

Ràdio Banyoles

Dijous 14 de gener 2016 · 12:08

Està pressupostat en 3 milions 117 mil euros i el consistori també ha iniciat la reparcel·lació dels terrenys. Les obres no es tiraran endavant sense el consens dels veïns.

 

El ple de l’Ajuntament de Porqueres de principis de desembre va aprovar de forma definitiva el projecte de reurbanització de Puig Surís, al nucli de Pujarnol. Es tracta d’una zona amb una vintena d’habitatges que es va començar a urbanitzar fa més de trenta anys, però que mai s’ha acabat del tot, i compta amb diverses mancances pel que fa a serveis.

 

El projecte està pressupostat en 3 milions 117 mil euros i preveu la urbanització de 120 parcel·les, una vuitantena menys de les previstes al projecte inicial. Junt amb l’aprovació del projecte de reurbanització, l’Ajuntament de Porqueres també ha aprovat la reparcel·lació dels terrenys, amb l’objectiu de “posar ordre” i perquè cada propietari disposi del títol de propietat corresponent, cosa que actualment no és així.

 

La urbanització, només amb el consens dels propietaris

 

L’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, ha explicat que amb aquesta reparcel·lació també quedarà definit el percentatge econòmic que haurà de pagar cada propietari quan es dugui a terme la urbanització. Les obres, però, no es tiraran endavant si no hi ha un consens d’un 80-90% dels propietaris.

 

Segons l’alcalde, si finalment els propietaris no volen tirar endavant la urbanització i el procés es retarda, al seu dia es podrà retocar el projecte d’urbanització, però el que és important és que els títols de propietat i els percentatges que ha de pagar cadascú ja estaran definits.

 

L’Ajuntament treballa amb l’objectiu que al llarg d’aquest 2016 tots els propietaris tinguin el seu títol de propietat, i a partir d’aquí la decisió de tirar endavant la reurbanització estarà a mans dels veïns. Castañer assegura que el consistori farà les coses “amb seny”, i no assumirà una despesa de més de 3 milions d’euros sense comptar amb el suport econòmic dels propietaris.

 

Ara fa uns 5 anys, Porqueres va rebre una subvenció de 300 mil euros de la Generalitat per a la redacció del projecte. Llavors, es preveia una segona línia d’ajuts per tirar endavant les obres, però en aquests moments està “al calaix”. En el cas que es torni a obrir una convocatòria d’ajuts d’aquest tipus, l’Ajuntament s’hi acollirà.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text