Pressupostos

Fontcoberta

L’Ajuntament de Fontcoberta aprova un pressupost d’1.350.000 euros pel 2022, un 3% més que l’anterior

Ràdio Banyoles

Divendres 21 de gener · 14:13

Les inversions inclouen dues obres del PUOSC, l’adequació de la rectoria de Vilavenut i la supressió de barreres arquitectòniques a Melianta, amb un pressupost de 160.000 euros.

L’Ajuntament de Fontcoberta va aprovar a finals de desembre el pressupost municipal per aquest 2022, que puja a 1.350.000 euros, 40.000 euros més que l’any passat. Es manté la majoria de partides i, en el capítol d’inversions, s’inclouen dues obres destacades finançades amb el Pla Únic d’Obres i Serveis. Es tracta, d’una banda, de l’adequació de la rectoria de Vilavenut com a local social (60.000 euros) i l’eliminació de barreres arquitectòniques a Melianta (100.000 euros); dos projectes que compten amb una subvenció de 120.000 euros del PUOSC. L’alcalde, Joan Estarriola, ha destacat que són dues obres molt necessàries, sobretot l’eliminació de barreres arquitectòniques en una zona urbanitzada per mitjà de tres plans parcials de diferent època i que actualment és una mica “caòtica” en aquest sentit.

Una caldera de biomassa per Can Jan, entre les altres inversions

A banda d’aquestes dues obres, el pressupost inclou diversos projectes de menor envergadura però importants pel que fa a la contribució de l’estalvi energètic i mediambiental. Entre altres, l’adquisició d’un vehicle híbrid, la continuació de canvi de lluminàries a leds o una caldera de biomassa per a la nova seu del consistori a Can Jan de la Farrès. També es vol fer un carril bici que connecti el municipi per la zona industrial; projectes que es finançaran per mitjà de modificacions de crèdit o amb la incorporació de romanents, a l’espera de possibles subvencions en el marc dels fons Next Generation.

S'unifiquen les partides de Cultura i Festes

Finalment, el pressupost de Fontcoberta manté la partida d’ajudes a gent gran i estudiants, així com les subvencions a entitats del municipi i la comarca, i augmenta la partida al Centre El Puig per al manteniment de les zones enjardinades del municipi. L’alcalde ha destacat la unificació de les partides de Cultura i Festes, amb l’objectiu de potenciar activitats ja consolidades com la Fira del Cargol o les Nits Sota la Lloca i consolidar-ne d’altres com els festivals Recòndit i Vadart, tots dos iniciats l’any passat.

El pressupost de l’Ajuntament de Fontcoberta també contempla una partida de donacions solidàries internacionals, amb ajudes al Fons Català de Cooperació i a Banyoles Solidària, que actualment suposa el 0,6% del pressupost i l’objectiu és arribar al 0,7% al final del mandat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text