Equipaments

Cornellà del Terri

L’Ajuntament de Cornellà renova els lavabos de l’escola i reclama al Govern una rehabilitació global

Ràdio Banyoles

Divendres 23 de juliol · 14:28

El consistori inverteix 21.500 euros però l’alcalde es queixa que el projecte de reforma àmplia fa quatre anys que està guardat en un calaix.
F: Ajuntament de Cornellà
F: Ajuntament de Cornellà

L’Ajuntament de Cornellà ha començat aquesta setmana la renovació dels lavabos de l’edifici d’educació infantil de l’escola municipal La Vall del Terri. Els treballs estan pressupostats en 21.500 euros i suposaran una millora bàsica de la infraestructura perquè l’edifici complirà 50 anys el 2022 i pràcticament no s’hi havia actuat fins ara.

L’alcalde, Salvador Coll, ha explicat que la inversió total d'aquestes obres ha estat assumida íntegrament per l'Ajuntament de Cornellà perquè era una necessitat urgent per tenir una escola digna i facilitar el dia a dia dels alumnes de cara al curs que ve.

L’ajuntament també té previst fer alguna altra petita reforma aquest mateix estiu a l’edifici en una part del teulat i en algunes aules.

Reforma global pendent

No obstant això, des del consistori fa temps que reclamen al Departament d’Educació de la Generalitat la necessitat de fer inversions de més envergadura amb caràcter urgent. Salvador Coll ha detallat que fa anys, amb la consellera Irene Rigau al govern, s’havia elaborat un projecte global de reforma que recollia les necessitats bàsiques de l’escola, que encara té parts del sostre amb uralita i no disposa de sortides d’emergència ni ascensors.

L’alcalde es queixa, però, que des de fa quatre anys, coincidint amb la gestió del Departament d’Educació per part d’ERC, la reforma ha quedat tancada en un calaix i no s’atenen les constants demandes de l’ajuntament.

El projecte que s’havia treballat fa uns anys incloïa una ampliació i renovació de l’escola per encabir les aules d’infantil a l’edifici principal, juntament amb primària.

L’escola La Vall del Terri, que complirà 50 anys el 2022, està distribuïda en dos edificis: l’antiga guarderia, de propietat municipal, acull l’educació infantil, amb sis aules, i a l’edifici principal hi ha les 15 aules de primària, el menjador, despatxos i administració, a més de disposar d’un ampli pati.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text