Habitatge

Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles vol adquirir pisos per destinar-los a ús social

Ràdio Banyoles

Dimarts 8 de gener 2019 · 13:26

Durant el 2018 no es va fer cap desnonament a la ciutat perquè els processos es van resoldre negociant lloguers socials amb els bancs.

 

L’Ajuntament de Banyoles està estudiant comprar pisos vells per arreglar-los i destinar-los a lloguer social. Ho va detallat el regidor d’Habitatge, Jordi Congost, al darrer ple municipal del mes de desembre, arran d’una pregunta del grup de la CUP sobre la moció aprovada per tots els grups per la regularització dels ocupants en risc d’exclusió social de la ciutat.

 

Congost va explicar que una de les mesures que es volen prendre és la compra d’habitatges. Segons el regidor, és una qüestió que ha generat cert debat entre els membres de l’equip de govern, però s’opta per aquesta opció perquè el procés per posar un pis a lloguer social a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya és molt lent.

 

Cap desnonament l'últim any

 

Jordi Congost ha detallat que es continua fent un seguiment “cas per cas” de tots els processos i ha assegurat que el darrer any no s’ha fet cap desnonament perquè s’ha negociat amb les entitats bancàries un lloguer social. Tot i això, de cara als mesos de febrer i març es preveuen set processos d’execució hipotecària. Des de l’Oficina d’Habitatge de Banyoles s’està treballant per fer front a la situació i ressituar aquestes famílies en altres pisos o negociant lloguers socials amb els bancs.

 

Actualment, Banyoles té 36 pisos amb funció social situats a diverses zones de la ciutat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text