Participació Ciutadana

Banyoles · Porqueres

L’Ajuntament de Banyoles renova per tercer any el Segell Infoparticipa i Porqueres l’obté per primera vegada

Ràdio Banyoles

Dimarts 10 de maig 2022 · 14:46

Aquest dilluns s’ha fet l’acte oficial d’entrega del guardons que atorga la UAB a la qualitat i la transparència de l’administració pública.

Els ajuntaments de Banyoles i Porqueres han rebut aquest dilluns el Segell Infoparticipa. Es tracta del guardó que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.

En el cas de Banyoles, l’ajuntament ha renovat el segell per tercer any, amb un 92% dels indicadors positius. És a dir que ha assolit correctament 48 dels 52 indicadors que s’estableixen, la mateixa xifra que l’any passat. Pel que fa a Porqueres, ha aconseguit el segell per primera vegada amb el 85% dels indicadors positius.

Els ítems avaluats són diversos i fan referència a qüestions com les actes dels plens i de les juntes de govern, el pressupost, els contractes, les subvencions o a la participació ciutadana, entre altres. La valoració es fa amb un sí en el cas que hi trobin la informació, o valorat com a zero, en el cas que no la trobin o sigui deficient.

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012 per analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L'any 2013, el Laboratori va plantejar l'atorgament del Segell Infoparticipa i es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l'equip, integrat per membres de l'associació catalana i de la federació de municipis, de l'oficina antifrau, del Col·legi de Periodistes, de l'Associació de Comunicació Pública i del món acadèmic.

Un total de 136 ajuntaments, onze consells comarcals i tres diputacions de Catalunya han rebut enguany el Segell Infoparticipa 2021, fet que suposa una millora de resultats respecte a l’edició anterior, amb la incorporació de quinze ajuntaments més que l’any passat.

Els guardons s’han lliurat en un acte aquest dilluns al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per part de l’Ajuntament de Banyoles, l’ha recollit la regidora de Participació, Clàudia Massó, mentre que com a representant de l’Ajuntament de Porqueres l’ha recollit el regidor de Participació Ciutadana, Jacint Sala.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text