Medi ambient

L’Ajuntament de Banyoles inicia la poda d’arbres de gran capçada a diversos carrers del municipi

Ràdio Banyoles

Dimarts 19 de gener · 11:07

L’actuació s’emmarca en el projecte de poda de tot l’arbrat de la ciutat, licitat el desembre de 2019 amb una durada de tres anys.

L’Ajuntament de Banyoles ha iniciat aquest dilluns la poda en alçada i aclarida de capçades als arbres de diverses vies principals del municipi. Concretament, aquest dilluns s’ha començat pels plataners del carrer Llibertat, una actuació que ha comportat algunes afectacions de trànsit puntuals en aquesta via.

La poda es fa amb grua i la duu a terme l’empresa de jardineria especialitzada 9 Jardí. L’objectiu, segons ha detallat el regidor de Medi Ambient, Albert Tubert, és minimitzar els riscos de fractura i caiguda de branques dels arbres alts de la ciutat, sobretot aquells que estan més a prop dels habitatges. Es tracta, majoritàriament, de plataners, i s’actuarà, entre altres vies, a la carretera d’Olot, on es tallarà algun exemplar en risc de caiguda, i també a la carretera de Figueres, Ronda Fortià, al Front d’Estany, passeig de la Puda i passeig de la Indústria.

Concurs, licitat el desembre

Les podes d’alçada a l’arbrat municipal s’emmarquen en un projecte que inclou la poda verda i la poda d’hivern de tots els arbres de la ciutat. El concurs públic es va licitar el desembre de 2019, amb una durada de tres anys. A part d’aquestes podes més importants, també s’actua en arbres de dimensions més reduïdes que també necessiten poda i manteniment. En aquest cas, els treballs els duu a terme el centre ocupacional El Puig a través del conveni de jardineria signat amb l’Ajuntament.

Els treballs de poda d’alçada a l’arbrat continuaran els pròxims dies a diversos carrers de la ciutat, i poden provocar afectacions puntuals en el trànsit.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text