Comunicació

Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles ha revalidat el Segell Infoparticipa per la transparència de la seva web

Ràdio Banyoles

Dimecres 12 de maig 2021 · 13:36

El consistori ha complert el 92% dels 52 indicadors, 4 més que l’any passat.
F: Ajuntament de Banyoles
F: Ajuntament de Banyoles

El Consell Certificador del Segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat el Segell Infoparticipa a l’Ajuntament de Banyoles per la transparència de la seva pàgina web (www.banyoles.cat) i del portal de transparència. El guardó es va lliurar dilluns a la tarda en un acte a Barcelona.

El consistori ha complert el 92% dels 52 indicadors, 4 més que l’any passat. Això significa que ha assolit correctament 48 dels ítems que estableix el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), que és el fruit de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona i Publiradio.

La regidora de Participació de l’Ajuntament, Clàudia Massó, s’ha mostrat satisfeta per la revalidació, que suposa un reconeixement al treball del consistori perquè el web municipal sigui cada vegada més “transparent i entenedor”.

L’Ajuntament de Banyoles és una de les 135 administracions catalanes que han obtingut el Segell després de l’avaluació de tots els Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions de Catalunya. És la segona vegada consecutiva que el consistori obté aquest reconeixement, i manté la mateixa nota de l’avaluació del 2019: un 92%. Els ítems avaluats són molt variats perquè fan referència a qüestions com les actes dels plens i de les juntes de govern, el pressupost, els contractes, les subvencions o a la participació ciutadana, entre altres. La valoració es fa amb un sí en el cas que hi trobin la informació, o valorat com a zero, en el cas que no la trobin o sigui deficient.

La cerimònia de lliurament d’aquesta vuitena edició del Segell Infoparticipa es va celebrar dilluns a la tarda a l'Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text