Habitatge

Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles destinarà 80.000 euros més a l’adequació i remodelació de pisos socials

Ràdio Banyoles

Dimarts 6 d’abril · 14:28

El consistori també ha renovat els convenis amb l’Oficina d’Habitatge de Catalunya, i l’oposició reclama una reflexió global en temes d’habitatge a la ciutat.

El ple de l’Ajuntament de Banyoles de la setmana passada va aprovar una transferència entre partides per destinar 82.000 euros a l’adequació d’habitatges d’ús social. Concretament, s’ha donat de baixa una partida per adquirir un nou edifici al carrer Canat per aquest import, i els diners s’han destinat a adequar habitatges del parc actual.

L’alcalde, Miquel Noguer, ha detallat que s’havia fet una oferta a la Sareb per aquest import, però l’acord no es va acabar tancant i s’ha optat per destinar aquests diners a rehabilitar habitatges adquirits anteriorment.

Conveni amb l'Oficina d'Habitatge de Catalunya

En el mateix ple, l’Ajuntament va aprovar l’addenda de pròrroga dels convenis amb l’Oficina d’Habitatge de Catalunya relatius a l’oficina d’habitatge supramunicipal i al programa de mediació per al lloguer social per al 2021.

Els grups a l’oposició van aprofitar aquest punt per tornar a reclamar una reflexió global en matèria d’habitatge a la ciutat. El portaveu de Convivència i Progrés, Quim Fernández, considera que cal un pla municipal d’habitatge que inclogui altres possibilitats més enllà de les polítiques socials aplicades a l’habitatge. En la mateixa línia, el portaveu d’ERC, Jaume Butinyà, creu que cal una visió de conjunt en polítiques d’habitatge, que doni solució a les dificultats d’accés de determinats col·lectius i al gran nombre de pisos buits que hi ha a la ciutat. Per això, aposta per un gran parc d’habitatges de gestió municipal. Finalment, des de Sumem Banyoles, Non Casadevall considera que cal actualitzar les polítiques d’habitatge a les necessitats canviants de la ciutat.

La pròrroga dels convenis amb l’Oficina d’Habitatge de Catalunya es va acabar aprovant amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció de Sumem Banyoles. Pel que fa a la transferència de crèdits per a l’adequació d’habitatges socials, es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i de Convivència i Progrés, i l’abstenció de la resta de grups.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text