Municipal

Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles aprova una moció de suport a la Llei Trans estatal

Ràdio Banyoles

Dimecres 31 de març · 14:20

La iniciativa ha estat del grup municipal d’ERC-Junts per Banyoles amb l’objectiu d’instar al reconeixement dels drets de les persones trans.

El Dia Internacional de la Visibilitat Trans, que es commemora aquest dimecres, arriba de la mà de l’aprovació d’una moció per part de l’Ajuntament de Banyoles de suport a l’esborrany de la Llei estatal en la matèria. La iniciativa presentada al plenari del mes de març ha estat del grup municipal d’ERC-Junts per Banyoles, amb l’objectiu d’instar al govern a iniciar el tràmit d’aprovació així com a fomentar la despatologització de les persones trans.

L’encarregada de presentar la moció ha estat la regidora Txell Satorras que ha defensat que la llibertat de les persones trans ni qüestiona ni amenaça els drets de cap altre col·lectiu, sinó unes “estructures de poder preestablertes”. Satorras ha destacat la importància d’aprovar la Llei Trans i ha posat èmfasi en el fet que no es tracta ni d’una moda, ni d’una patologia.

Suport de la resta de grups municipals

Per la seva banda, el regidor de Convivència i Progrés, Quim Fernández, s’ha mostrat "plenament convençut" de donar suport a la moció, però ha recordat que es presenta de forma paral·lela al projecte legislatiu del govern. En aquest sentit, el regidor ha apuntat que no està segur de si cal instar al govern a una cosa que ja té sobre la taula.

El regidor de Sumem Banyoles, Non Casadevall, s’ha mostrat igual de ferm i ha qualificat la proposta d’irrenunciable. Casadevall ha afirmat que aplaudiran qualsevol iniciativa que permeti a cadascú definir-se de la forma que cregui adequada i d’acord amb el que li plagui.

La moció de suport a la Llei Trans i al reconeixement dels drets de les persones trans ha rebut el suport de tots els grups municipals i ha quedat aprovada per unanimitat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text