Incendis forestals

Pla de l'Estany

L’ADF l’Estany afronta el nou mandat amb el repte climàtic i reclamant el suport de les administracions

Ràdio Banyoles

Dijous 4 d’agost 2022 · 14:31

Joaquim Sànchez lidera la nova junta de l’Agrupació de Defensa Forestal de l’Estany amb il·lusió i ganes de vetllar pel patrimoni natural de la comarca.

A principis de juliol es va fer pública la renovació de la junta de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) l’Estany. Joaquim Sànchez és el nou president de l’entitat, en relleu de Marc Fàbrega que havia liderat l’agrupació durant prop de 10 anys. Els canvis a l’organigrama de l’ADF busquen aportar aire fresc i renovar càrrecs que feia molts anys que requeien en les mateixes persones.

Suport de les administracions i canvi climàtic

Després d’unes setmanes d’haver agafat les regnes de l’ADF, Sànchez reclama en una entrevista a Ràdio Banyoles el suport de les administracions, especialment del Consell Comarcal i dels ajuntaments, i reconeix que tenen el canvi climàtic com a principal repte.

L’ADF l’Estany treballa en tots els municipis del Pla de l’Estany a excepció de Vilademuls, principalment en tasques de prevenció i extinció d’incendis. L’entitat compta amb 11 cisternes d’aigua i dos vehicles 4x4, a més de voluntaris tractoristes que es dediquen a preservar l’entorn de la comarca.

La tasca de l’Agrupació de Defensa Forestal quan hi ha un incendi és fer la primera actuació d’extinció donada la seva proximitat amb el territori. Els Bombers, però, els demanen que a partir d’aquí els deixin continuar fent la seva tasca i que, sobretot, no s’hi apropin persones sense formació.

Sobre la campanya d’estiu, Sànchez s’ha mostrat prudent, però reconeix que el fet que els pagesos hagin acabat la sega els dona un plus de tranquil·litat. Ara bé, el president de l’ADF lamenta la manca de pluges i apunta que això contribueix a pujar el risc d’incendi.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text