Música

Banyoles

Kebyart Ensemble torna a l’Ateneu de Banyoles pel seu segon concert de la residència artística

Ràdio Banyoles

Dimecres 21 de setembre · 13:42

El quartet de saxo interpretarà obres de Mozart, Mendelssohn i Widmann.

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles acollirà diumenge a les 18 h el segon concert de l’Artista Resident 2022. El quartet de saxos Kebyart Ensemble, una de les formacions més prometedores de l’escena musical actual i amb un ampli reconeixement internacional, presentaran en solitari un programa dividit en tres parts amb obres de Mozart, Mendelssohn i Widmann. Ho explica el president de Joventut Musicals de Banyoles, Rafel Juanola.

Kebyart Ensemble

Nascut l’any 2014 a Barcelona, Kebyart Ensemble ha aconseguit en pocs anys establir-se com una de les propostes més brillants en el panorama de la música de cambra. El quartet està format per Pere Méndez (saxo soprano), Víctor Serra (saxo contralt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miguel (saxo baríton).

Els quatre músics comparteixen una passió per la música de cambra i el desig de fer bufar nous aires en la forma de transmetre la música clàssica. El seu afany per a transformar les seves actuacions en una experiència singular resulta en una posada en escena enèrgica i dinàmica, lloada pel públic i per la crítica especialitzada.

Les seves interpretacions els han portat a guanyar alguns dels premis europeus més remarcables a nivell de música de cambra, com l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition (Suïssa) i l’International Franz Cibulka Competition (Àustria), i dos dels concursos més importants del país: el Primer Palau, organitzat pel Palau de la Música Catalana, i el prestigiós Premi BBVA de Música. Així mateix, des de 2018 són un dels grups integrants de la European Chamber Music Academy (ECMA).

La classe va a concert

En el marc de la residència artística, diumenge se celebrarà l’activitat “La classe va a concert”, en què els alumnes podran veure de prop l’assaig previ a l’actuació, a més d’un petit col·loqui on respondran preguntes i explicaran experiències viscudes.

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text