Música

Banyoles

Kebyart Ensemble oferirà tres concerts a l’Auditori de Banyoles en la 12a residència artística de l’equipament

Ràdio Banyoles

Dimarts 18 de gener · 13:59

El quartet de saxos s’estrenarà el 19 de març amb un programa centrat en l’obra de Johan Sebastian Bach i Philip Glass, acompanyats de la GIO Symphonia.

El quartet de saxos nascut l’any 2014 a Barcelona Kebyart Ensemble serà el protagonista de la residència artística de l’Ateneu - CMEM d’aquest 2022, la 12a que acull l’equipament. Es tracta d’una de les formacions més prometedores de l’escena musical actual, i actuarà a Banyoles després d’haver fet gires per països de tot Europa i Àsia amb una proposta de tres concerts al llarg d’aquest any.

A la roda de premsa de presentació de la residència, el president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola, ha destacat que es tracta de la primera residència de saxos de l’equipament, i una oportunitat única per conèixer amb profunditat aquesta jove formació que aposta pels arranjaments propis amb un ampli ventall d’estils.

Tres concerts aquest 2022

El primer concert de la residència serà el 19 de març amb l’acompanyament de la GIO Symphonia, en què la formació presentarà un programa centrat en l’obra de Johan Sebastian Bach i Philip Glass. La segona proposta arribarà el 25 de setembre amb un concert en què mostraran les profunditats dels quatre saxofons, amb un recital en què Kebyart Ensemble estrenarà el primer quartet de saxos del reconegut clarinetista i compositor Jörg Widmann. Finalment, el 26 de novembre clouran la residència artística acompanyats a l’escenari del clarinetista Pablo Barragán i el pianista Alberto Cano, amb l’arranjament de la suite de ‘L’ocell de foc d’Stravinsky’ com a plat fort. Al llarg de la residència també s’han programat diverses activitats paral·leles.

En una connexió virtual des de Basilea, on es troben de gira, els quatre membres de Kebyart Ensemble s’han mostrat satisfets per poder fer a Banyoles la que serà la seva primera residència artística. Un dels integrants de la formació, Pere Méndez, ha detallat que aquest format de tres concerts els permetrà crear vincles amb l’equipament i el públic.

La residència artística de l’Ateneu - CMEM arriba a la 12a edició aquest 2022 com una proposta totalment consolidada. El regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, destaca que la residència permet conèixer un grup d’una manera diferent i molt més profunda, i és una “peça necessària” per a la vida cultural de la ciutat.

Les entrades per al primer concert dels Kebyart Ensemble a Banyoles ja es poden comprar a la web de Cultura Banyoles, a un preu de 15 euros.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text