Urbanisme

Porqueres

Junts per Porqueres assenyala conflicte d’interessos de l’equip de govern a Puig Surís i l’alcalde dona explicacions

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de maig 2023 · 14:04

Castañer reconeix que té una parcel·la que suposa menys d’un 1% de la urbanització i s’absté als plens des del 2021.
La urbanització de Puig Surís que quedat encallada per l'augment de preus.
La urbanització de Puig Surís que quedat encallada per l'augment de preus.

En l’entrevista electoral de Ràdio Banyoles, la candidata a l’alcaldia de Junts per Porqueres, Susanna Bazán, ha fet declaracions públiques assenyalant un conflicte d’interessos de l’equip de govern a la urbanització de Puig Surís. Bazán indica que hi ha dos membres de l’equip que són part interessada com a propietaris de parcel·les i que han gestionat públicament el procés de contractació de les obres. La cap de l’oposició troba “irregular i molt greu” que, essent conscients d’aquesta situació i tenint interessos particulars al projecte, votessin en els primers plens que tractaven els expedients relacionats amb el projecte de les obres d’urbanització.

Castañer dona explicacions

L’actual alcalde i candidat d’Independents de Porqueres, Francesc Castañer, ha donat explicacions als micròfons de Ràdio Banyoles. Castañer reconeix que és propietari d’una de les parcel·les de Puig Surís des de fa uns anys, però assenyala que suposa menys d’un 1% del projecte. També hi ha familiars d’un altre regidor que hi tenen propietat.

Segons detalla l’alcalde, els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament no van veure inicialment cap problema perquè poguessin continuar votant als plens els assumptes referits a les obres, però amb el canvi de secretària-interventora des de la tardor de l’any 2021 s’han inhibit als plens on s’han tractat temes sobre Puig Surís.

Castañer assenyala que, mentre va participar en els plens, va votar a favor “igual que els regidors a l’oposició” i d’acord amb tot el consistori.

Encallat per l'augment de preus

A banda d’aquesta situació, la urbanització de Puig Surís ha quedat encallada per l’augment de preus i el consistori i l’empresa estan en litigi per extingir definitivament el contracte i poder licitar de nou les obres augmentant els preus. Mentrestant, també s’ha aturat el cobrament de les quotes previstes als propietaris.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text