Piragüisme · Salvament i socorrisme

Banyoles

Judit Vergés, campiona de la prova mixta del Mundial de caiac de mar amb Walter Bouzán

Ràdio Banyoles

Dimarts 17 de setembre 2019 · 13:55

La banyolina s’ha rescabalat així d’un mal resultat en la prova individual, on va acabar 17a i ara allargarà la temporada a l’Europeu de salvament i socorrisme.

 

La setmana passada es va disputar el Campionat del Món de caiac de mar, o surfski, a la península de Quiberon, al sud de la Bretanya francesa. La banyolina Judit Vergés hi va participar després de guanyar la Copa d’Espanya a principis d’estiu. A França va aconseguir una medalla d’or en la prova SS2 mixta, fent parella amb el palista asturià Walter Bouzán. En la prova individual del Mundial, però, Vergés va ser 17a, molt lluny del seu objectiu, que era entrar entre les 10 primeres.

 

En una entrevista a aquesta emissora, Vergés ha explicat que la prova individual era el màxim objectiu de la temporada i que arribava molt bé físicament però les condicions no van ser les més idònies per les seves característiques, amb vent lateral que li complicava la navegació. A més, reconeix que es va desconcentrar als primers quilòmetres, va pagar la pressió psicològica que tenia a sobre i després es va limitar a acabar la competició.

 

La banyolina es queda, però, amb les bones sensacions de la prova mixta i destaca la qualitat de Bouzán a la piragua.

 

Fent balanç de la temporada en surfski, Vergés lamenta que en les competicions més importants no ha pogut rendir al màxim perquè les condicions del mar no han estat les més adequades per les seves característiques. Tot i això destaca que ha pogut ser competitiva en situacions adverses.

 

Europeu de salvament i socorrisme

 

Tot i que Judit Vergés ha estat centrada en entrenar i competir al caiac de mar, també va tenir l’oportunitat de disputar el Campionat d’Espanya de salvament i socorrisme el mes de juliol. La banyolina, que fins fa dues temporades només competia en aquesta modalitat, va demostrar el bon estat de forma guanyant quatre medalles estatals en les proves d’aigua. Això li ha valgut una plaça a l’equip estatal que disputarà l’Europeu aquesta setmana a Itàlia. I després es desplaçarà a Sud-àfrica també amb la selecció estatal a la International Surf Rescue Challenge. Vergés afronta aquests campionats sense pressió.

 

Per la temporada vinent la banyolina, establerta a Gran Canària, vol centrar-se en el caiac de mar i intentar disputar l’Europeu i el Mundial.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text