Música

Banyoles

Joan Colomo, Nacho Vegas, Joan Garriga i Cor de Teatre, propostes de la 17a edició de l’(a)phònica

Ràdio Banyoles

Dilluns 31 de maig · 13:25

El festival ha programat 33 activitats en una vintena d’espais, el 67% de les quals gratuïtes, i presenta una nova línia de gelats que es vendran a diferents establiments.

Aquest dilluns s’ha presentat el cartell i la imatge de la 17a edició de l’(a)phònica, que se celebrarà del 24 al 27 de juny després que l’any passat es va posposar per la pandèmia. La programació inclou 33 activitats, entre les quals 19 espectacles i 14 activitats paral·leles, amb l’actuació per primer cop a les comarques gironines del grup polifònic occità San Salvador i de l’agitador folclòric asturià Rodrigo Cuevas. També hi haurà les presentacions oficials de Tarta Relena, en coproducció amb el festival; La Ludwig Band; i l’òpera ‘Dido i Enees’, dels banyolins Cor de Teatre i Vespres d’Arnadí. A més, en el marc de l’(a)phònica, presentaran disc a les comarques gironines formacions com Rita Payés i Elisabeth Roma, Marala, Reggae per xics i Joan Colomo.

La majoria de propostes són gratuïtes, concretament el 67%, i les propostes de pagament tenen preus entre els 6 als 20 euros. L’aforament dels espectacles serà del 70%, seguint les restriccions en l’àmbit cultural, i caldrà retirar entrada prèviament per a totes les propostes.

Teixint complicitats, més enllà del Pla de l’Estany

La 17a edició del Festival de la Veu seguirà fidel als seus trets identitaris com el fet de ser un festival de ciutat, motor de creació i de projecció cultural, amb la implicació de diferents entitats. El director artístic de l’(a)phònica, Francesc Viladiu, ha destacat les “complicitats” locals que fan possible el festival i que van més enllà del Pla de l’Estany, amb col·laboracions amb el Mercat de Música Viva de Vic, el Festival Poesia i + o el Conservatori Liceu de Barcelona, entre altres. Viladiu també ha remarcat l’aposta per projectes “singulars, inèdits i de qualitat”, a diferència d’altres festivals d’estiu.

Línia de gelats del festival

En aquest sentit, la imatge d’aquest any del Festival de la Veu fa referència a l’arribada de l’estiu i les “ganes de passar pàgina”. Per això, el protagonista de la imatge gràfica d’enguany, un cop més a càrrec dels creatius Enserio, està representada per un gelat. Uns gelats que la Golafreria Janeret ha materialitzat en una línia de polos de tres gustos (mango i maduixa, vainilla i xocolata i regalèssia), que es podran comprar a diferents establiments de la ciutat durant els dies del festival.

Exemple de festivals

El Festival (a)phònica l’organitza l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles amb la producció executiva de l’empresa Alter Sinergies, el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat, i el patrocini d’Estrella Damm. El vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira, assegura que “no tots els festivals d’estiu es fan a la Costa Brava”, i ha posat l’(a)phònica com a exemple en molts sentits, com la implicació de les entitats, la col·laboració público-privada o la singularitat del cartell.

“Colofó” de la programació cultural

Per la seva banda, el regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, ha celebrat que enguany s’hagi pogut recuperar l’(a)phònica, un festival “fonamental” de ciutat que és el “colofó” de tota la programació cultural que es cou a Banyoles al llarg de l’any.

Les entrades per als espectacles de la 17a edició de l’(a)phònica es podran comprar o retirar gratuïtament des d’aquest dimarts a les 10 h del matí, a www.aphonica.banyoles.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text