Arts Plàstiques

Banyoles

Jaume Geli habilita ‘Una nau nua’, un gran espai que reuneix bona part de la seva obra

Ràdio Banyoles

Divendres 10 de setembre 2021 · 14:17

L’artista museïtza una nau industrial a Banyoles, annexa al seu taller, donant cabuda a peces pròpies de les últimes tres dècades i amb la voluntat de ser un punt de trobada entre artistes.
F: Jaume Geli
F: Jaume Geli

El primer cap de setmana de setembre l’artista banyolí Jaume Geli va inaugurar entre artistes i amics l’espai ‘Una nau nua’. Es tracta d’una antiga nau industrial familiar, annexa al seu taller a Banyoles, que havia quedat en desús. Geli ha explicat que ha habilitat una àmplia zona i ha museïtzat l’equipament per mostrar una bona part de la seva obra.

En una entrevista a aquesta emissora, Jaume Geli ha detallat que la idea neix per intentar contrarestar la dificultat que té, com molts artistes, per exposar en sales o galeries públiques. Per això ha habilitat un espai propi on fa una exposició retrospectiva amb obres de petit i mig format que inclouen escultures i pintures fetes des dels anys 90. L’artista inclou obra que ha format part de projectes presentats anteriorment i també peces inèdites.

F: Jaume Geli
F: Jaume Geli

Espai de trobada entre artistes

La intenció de Geli és que l’exposició vagi evolucionant, mostrant també peces en les quals està treballant al taller o altres de la seva llarga carrera. Però sobretot, Jaume Geli reivindica ‘Una nau nua’ com espai de trobada i contacte entre artistes perquè assegura que cada vegada hi ha menys oportunitats per coincidir.

La iniciativa, batejada amb el joc de paraules poètic ‘Una nau nua’ es va inaugurar el primer cap de setmana de setembre amb una convocatòria entre amics i artistes. L’espai no tindrà un horari d’obertura al públic, però es podrà visitar de forma concertada amb l’artista. Geli també ha detallat que, de cara al futur, té la intenció d’ampliar l’espai amb la part més gran de l’antiga nau industrial.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text