Arqueta

Banyoles

Jaume Geli exposa la segona fase del projecte Refer a la Factoria d’Arts Escèniques

Ràdio Banyoles

Dimecres 17 d’octubre 2018 · 13:55

Durant quatre dies es podrà veure suspesa del sostre de l’equipament l’estructura de ferro que es va instal·lar a les ruïnes de la capella de Sant Martirià l’últim cap de setmana de setembre.

 

Refer és un projecte artístic ideat per Jaume Geli que vol interseccionar diferents línies de la realitat de la ciutat i, per extensió, del país. El projecte neix de la connexió de les restes arquitectòniques de la capella de Sant Martirià i la història de la ciutat de Banyoles. L’artista proposa aprofundir en els cicles de construcció-destrucció de les idees i de les expressions físiques d’aquestes.

 

En una primera fase, que va tenir lloc el darrer cap de setmana de setembre, es van muntar uns arcs metàl·lics al puig de Sant Martirià, una estructura efímera que es va poder veure in situ durant tot un dia i després es va desmuntar. Prèviament, les peces per al muntatge es van portar fins al lloc en una romeria popular en què van participar desenes de persones.

 

Segona fase del projecte

 

En aquesta segona fase del procés, que serà des d’aquest dijous i fins diumenge a la Factoria, es podrà veure de nou l’estructura metàl·lica que simula els arcs de l’antiga capella de Sant Martirià, però aquest cop suspesa del sostre de l’equipament. També es projectaran els vídeos que es van fer del muntatge i desmuntatge de l’estructura. Jaume Geli ha detallat que l’exposició d’aquest cap de setmana serà la presentació de resultats i el balanç final de tot el projecte.

 

A la Factoria també s’hi podran veure tots els dibuixos, esboços i pintures amb què es va iniciar el verkami per finançar el projecte. Les persones que hi van col·laborar podran endur-se el seu dibuix.

 

La mostra es podrà veure des d’aquest dijous i fins diumenge a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text