Municipal

Banyoles

Jaume Butinyà (ERC-Som Banyoles): “La ciutat ha viscut d’inèrcies i és moment d’una nova empenta”

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de maig · 14:20

Els republicans prioritzen la transició energètica, la generació d’activitat econòmica, les polítiques d’habitatge i l’hotel d’entitats a La Cooperativa.

El cap de llista d’ERC-Som Banyoles, Jaume Butinyà, ha repassat en una entrevista a Ràdio Banyoles el programa electoral i les necessitats del municipi pel pròxim mandat. Butinyà repeteix d’alcaldable en una candidatura que recupera Lali Turró de número dos i en la que continuen els actuals regidors, reforçats amb cares noves. Els republicans asseguren que la gestió de Miquel Noguer els últims 16 anys ha viscut d’inèrcies creades per l’anterior equip de govern d’ERC i asseguren que volen fer un pas endavant per donar una nova empenta de la mà de les entitats i teixint complicitats.

ERC presenta un programa electoral de sis eixos que prioritza la transició energètica cobrint tots els equipaments amb plaques solars, millorant la mobilitat amb eixos de carril bici que creuin la ciutat i una estació d’autobusos a l’avinguda Països Catalans. Volen diversificar les polítiques d’habitatge creant un parc públic que arribi al 10% d’habitatge públic a la ciutat amb preus assequibles repartit pels diversos barris.

Els republicans mantenen el projecte per convertir la Cooperativa en un hotel d’entitats, que es desenvoluparia per fases i on s’inclouria la nova biblioteca. En àmbit econòmic, aposten per la generació d’activitat econòmica instal·lant una coberta lleugera a la plaça de les Rodes per acollir fires i mercats així com creant un Hub, una comunitat d’empreses vinculades a l’esport. El programa inclou construir una zona esportiva al sud-oest de la ciutat amb un nou pavelló, una pista d’atletisme i una zona de bany d’estiu.

ERC vol crear una regidoria d’Igualtat i feminismes, amb una visió transversal també pel que fa a Joventut i modernitzar l’organigrama de l’ajuntament. A més, es posaria en marxa una oficina municipal d’atenció i suport a les entitats.

Govern sense majories

ERC-Som Banyoles ha plantejat una campanya de proximitat, multiplicant el porta a porta respecte fa quatre anys i fent trobades als barris. Butinyà aspira a governar, però assegura que és millor que cap formació aconsegueixi majoria absoluta perquè així es potenciaran els pactes de ciutat.

Recupera l’entrevista sencera en aquest enllaç.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text