Habitatge

Esponellà

Ja ha entrat en vigor l’ordenança que regula els habitatges d’ús turístic a Esponellà

Ràdio Banyoles

Dimarts 6 d’abril · 14:48

S’han establert topalls del 10% a Vilert i Esponellà, i d’un 7% a Centenys per evitar problemes de convivència o de gestió de serveis.
F: Ajuntament d'Esponellà
F: Ajuntament d'Esponellà

El mes de març ha entrat en vigor oficialment l’ordenança que regula el nombre d’habitatges d’ús turístic d’Esponellà. L’Ajuntament va activar el procés fa mesos per evitar que la proliferació de les cases dedicades a activitats turístiques provoqui problemes de convivència i es puguin gestionar els serveis correctament. Dels aproximadament 240 habitatges que hi ha a Esponellà, una quinzena es destinen a activitats turístiques.

L’alcalde, David Juan, ha detallat que l’objectiu era evitar d’una banda l’alta concentració d’edificis d’ús turístic i, de l’altra, impedir que un excés d’habitatges turístics provoqués un desplaçament de residències habituals. La nova normativa, aprovada en el ple amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC) i l’abstenció de l’oposició (JxCat), estableix un topall del 10% per a Vilert i Esponellà, mentre que a Centenys el límit és d’un 7%, ja que el nucli principal és més petit.

Creixement ordenat i repartit

La nova ordenança recull la normativa catalana que ha dictat la Generalitat de regulació dels pisos turístics, així com els límits i requisits d’habitatge dins del municipi. L’alcalde apunta que l’entrada en vigor es fa en un bon moment, ja que encara queden llicències disponibles. Concretament, hi ha 5 llicències disponibles a Esponellà i 3 a Centenys que, segons David Juan, permeten un marge de “creixement ordenat i repartit al llarg del territori”.

L’ordenança de regulació dels habitatges d’ús turístic es complementarà amb la nova ordenança de convivència ciutadana que s’aprovarà pròximament. La normativa revisa i actualitza l’ordenança que regulava alguns comportaments a la via pública i que es va fer a finals dels noranta.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text