Cinema · Biblioteca

Banyoles

Isaki Lacuesta obre aquest dimarts la quarta edició del cicle Cinc cèntims de creació local de Banyoles

Ràdio Banyoles

Dilluns 30 de gener · 14:34

El cicle impulsat per la Biblioteca està dedicat aquest any al cinema i comptarà amb 4 col·loquis i 6 projeccions.
La quarta edició del Cinc Cèntims començarà aquest dimarts i s'allargarà tot el mes de febrer. (F: Aj. Banyoles)
La quarta edició del Cinc Cèntims començarà aquest dimarts i s'allargarà tot el mes de febrer. (F: Aj. Banyoles)

La quarta edició del cicle Cinc cèntims de creació local de Banyoles que impulsa la Biblioteca de Banyoles i que aquest any està dedicat al cinema, arrenca aquest dimarts 31 de gener amb un col·loqui d’Isaki Lacuesta. El cineasta gironí que va passar part de la seva infantesa i adolescència a Banyoles serà el primer convidat del cicle que està comissariat pels crítics Josep Mir i Pep Prieto. Per complementar el col·loqui, el dijous 2 de febrer es projectarà el film de Lacuesta ‘Murieron por encima de sus posibilidades’ (2014). El cicle també donarà protagonisme a altres realitzadors de Banyoles i comarca com Albert Serra, Christophe Farnarier i els creadors Miquel Casadevall, Francesc Font, Xavier Pérez i Juli Suárez.

El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, ha destacat que, si la tercera edició va ser un salt important en aquest projecte, aquesta quarta edició encara és un pas més endavant perquè el volum d’activitats es disparen. En aquest cicle hi ha un total de 10 activitats, dels quals 4 són col·loquis i les altres sis són projeccions de les pel·lícules, que donen veu a set cineastes, realitzadors i creadors de la comarca. Totes les sessions es duran a terme a l’Auditori de Banyoles entre l’últim dia de gener i el segon dia de març. El cicle, tal com explica Cuenca, és un reflex del talent de la comarca.

Un dels comissaris, Josep Mir, ha donat detalls sobre les diferents sessions que es duran a terme. El cicle continuarà el dimarts 7 de febrer amb el col·loqui del realitzador Christophe Farnarier, del qual es projectarà el documental ‘La primavera’ (2012) el dijous 9 de febrer. El 14 de febrer el cicle parlarà del cinema d’Albert Serra, guanyador del premi gaudí de la pel·lícula ‘Pacifiction’. El director no podrà assistir-hi, però hi serà la banyolina Montse Triola, productora d’Andergaun Films i que representarà la producció. La projecció del seu film d’època atípica ‘Liberté’ (2019), serà el dijous 16 de febrer.

El col·loqui del dimarts 21 de febrer convida a quatre realitzadors, Miquel Casadevall, Francesc Font, Xavier Pérez i Juli Suárez, que treballen l’audiovisual des d’àmbits i propostes diverses a conversar sobre les seves obres i el seu procés creatiu i es faran les projeccions sobre els seus treballs el dijous 23 de febrer, el dimarts 28 de febrer i el dijous 2 de març, que es projectarà l’estrena de la pel·lícula de Juli Suárez.

Les deu activitats es faran a l’Auditori de l’Ateneu a les 20 h. Els col·loquis són gratuïts i les projeccions tenen un preu de 3 €. Per a més informació es pot consultar al web de Cultura Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text