Mobilitat

Cornellà del Terri

Instal·len un semàfor davant de Xocolates Torras per facilitar el pas de vianants i bicicletes

Ràdio Banyoles

Dilluns 3 d’agost 2020 · 13:57

És la solució adoptada pel Departament de Territori per solucionar els problemes de mobilitat en aquest punt, descartant la construcció d’una rotonda.

 

La setmana passada va començar la instal·lació d’un semàfor a la carretera c-150a, davant de l’empresa Xocolates Torras, al terme municipal de Cornellà del Terri. Es tracta d’un punt delicat on al llarg dels anys hi ha hagut diversos accidents, alguns mortals. L’Ajuntament de Cornellà ja fa anys que demanava una millora en aquesta zona, on conflueixen la carretera principal, amb un carril per sentit i el que permet incorporar-se a la carretera d’Orriols, l’empresa Can Callís, Xocolates Torras, un carril per a bicicletes i dues parades de transport públic.

 

Per solucionar les mancances a la zona, la Generalitat, titular de la carretera, ha tirat endavant la instal·lació d’un pas de vianants i un semàfor amb polsador per permetre el pas de persones a peu i ciclistes que vulguin travessar la carretera. L’alcalde, Salvador Coll, ha detallat que es tracta d’una reclamació de molts veïns, sobretot del nucli de Corts, i que servirà per millorar la seguretat. El semàfor només s’activarà quan els usuaris utilitzin el pulsador per parar el trànsit.

 

Estudi de mobilitat

 

La instal·lació del semàfor és fruit d’un estudi de mobilitat d’aquest tram elaborat pel Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat arran de la demanda continuada de l’ajuntament per millorar la seguretat de la zona. Entre les possibilitats plantejades, s’havia projectat la construcció d’una rotonda, que amb la instal·lació del semàfor queda descartada.

 

Es preveu que la instal·lació del semàfor s’allargui unes setmanes i entri en funcionament abans d’acabar l’estiu.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text