Música · Publicacions

Banyoles

Ignasi Julià presenta dissabte al Darder el llibre ‘Linger on - The Velvet Underground’

Ràdio Banyoles

Divendres 20 de gener · 13:09

El periodista musical establert a Banyoles ha publicat la crònica definitiva del grup de Lou Reed i la setmana que ve la presentarà a Nova York.
Ignasi Julià és periodista i crític musical, establert a Banyoles.
Ignasi Julià és periodista i crític musical, establert a Banyoles.

El Museu Darder de Banyoles acull aquest dissabte la presentació del llibre ‘Linger on - The Velvet Underground’ del periodista i crític musical establert a Banyoles Ignasi Julià. Després que l’abril del 2022 en fes la prèvia internacional a l’Auditori de l’Ateneu, a la tardor es va publicar i ara es presenta a la ciutat aquest volum imprescindible per conèixer una de les bandes de rock més importants de la història.

Julià és un dels majors experts en l'àmbit mundial sobre la influent banda novaiorquesa i no és el primer llibre que els ha dedicat, però n’és la versió més completa, amb converses mantingudes amb els membres del grup i el seu entorn: Lou Reed, John Cale, Nico, Mo Tucker, Doug Yule y Sterling Morrison. 250 pàgines que inclouen també fotos i material inèdit, i el mateix Ignasi Julià assegura que és la versió definitiva de la crònica del grup després de més de 40 anys de relació.

El periodista ha destacat els problemes que ha tingut l’edició del llibre per l’esclat de la pandèmia i que els terminis s’han allargat moltíssim, però es mostra molt content amb el resultat final. La passió d’Ignasi Julià s’ha transformat amb un vincle personal amb la Velvet que es manté i dijous vinent presentarà el llibre a Nova York acompanyat del director de cinema Thurston Moore i el guitarrista Lenny Kaye.

Pel·lícula i disc del concert de Banyoles

Ignasi Julià comptava tenir el volum la primavera de l’any passat, i per això va organitzar una presentació prèvia a l’Auditori de l’Ateneu amb una actuació de Pascal Comelade, Lee Ranaldo (Sonic Youth) i el bateria banyolí Ramon Prats creant una peça exclusiva amb l’esperit dels Velvet. Tot i que no hi va haver llibre per presentar, el concert i els assajos previs es van enregistrar i es publicaran en format disc i pel·lícula. Aprofitant la visita de Julià a Nova York es projectarà ‘Velvet suit’, la pel·lícula del concert dirigida per Manuel Huerga, i més endavant es publicarà el disc en vinil.

La presentació a Banyoles és aquest dissabte a les 12 del migdia al Museu Darder. La presentació a Nova York serà dijous vinent, 26 de gener.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text