Carreteres

Esponellà

Han començat les obres de reparació del pont sobre el Fluvià, entre Esponellà i Crespià

Ràdio Banyoles

Dijous 4 de març · 13:48

S’invertiran prop de 486.000 euros per assegurar l’estructura metàl·lica del pont, millorar la seguretat i reposar el paviment.

La setmana passada van arrencar les obres de reparació d’emergència del pont sobre el riu Fluvià, a la carretera GIP-5121 entre Esponellà i Crespià que duu a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat. Es tracta del pont de ferro construït originàriament el segle XV sobre el riu Fluvià i catalogat com a Bé cultural d’interès local. La darrera restauració, amb la forma que llueix actualment, és del 1939 i s’ha anat deteriorant. De fet, aquest deteriorament va provocar que fa uns mesos s’hagués de restringir el pas de vehicles de més de 12 tones, excepte el transport escolar.

En aquesta primera fase s’ha instal·lat una bastida penjant en un extrem del pont per poder actuar a la gelosia metàl·lica. Els tècnics de Carreteres sanejaran i reforçaran l’estructura metàl·lica que aguanta el pont.

L’alcalde de Crespià, Xavi Quer, ha explicat que els treballs han de permetre consolidar el pont i augmentar el pes dels vehicles que hi podran passar, però això es determinarà quan s’enllesteixi el projecte.

En la propera fase es reforçaran els perfils metàl·lics mitjançant un carro mòbil instal·lat a l’actual zona de voreres, que es protegirà amb una doble barrera. En l’últim tram del projecte es preveu impermeabilitzar el tauler i reposar el paviment. Per executar aquestes tasques, d'aquí a uns mesos, serà necessari el tall total del pont al trànsit durant un període d'entre 1 i 2 setmanes. Xavi Quer ha detallat que, quan s’hagi de tallar el trànsit, la mobilitat es desviarà pel passallís de Vilert, però s’avaluarà com afectarà el transport escolar, la recollida d’escombraries i el pas de vehicles pesants, que no poden circular pel passallís.

Enllestit a principis d’estiu

Aquesta actuació compta amb un pressupost de prop de 486.000 euros i es preveu que els treballs de reparació tinguin una durada aproximada de sis mesos des que van començar les inspeccions tècniques. Així doncs, s’espera que els treballs quedin enllestits a principis d’estiu i l’alcalde assegura que la mobilitat a la zona s’ha adaptat a les restriccions. Els camions de gran tonatge que es dirigeixen al polígon industrial de Crespià venen per la zona de Figueres i la maquinària agrícola s’activarà en temps de collita, quan s’espera que el pont estigui enllestit.

Les obres coincideixen amb un augment del volum de vehicles els últims mesos perquè molts conductors opten per la carretera d’Esponellà i Crespià per estalviar-se les cues provocades per les obres de la C-66 a Serinyà. Mentre durin els treballs es permet el pas alternatiu de vehicles menys pesants tot i que la calçada ha quedat una mica més estreta.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text