Obres públiques

Banyoles

Han començat les obres de rehabilitació del Molí dels Paraires per fer-lo visitable

Ràdio Banyoles

Dimarts 19 de març 2019 · 13:36

Els treballs, pressupostats en 80.000 euros, també inclouen la instal·lació d’una turbina per generar electricitat amb el salt d’aigua.

L’Ajuntament de Banyoles ha començat les obres de rehabilitació de l’edifici del Molí dels Paraires o de la Victòria, a la placeta de Sant Pere. Els treballs s’han iniciat després d’un llarg procés en què primer l’Ajuntament va fer la compra de l’edifici i després es va haver de modificar el Pla General per qualificar-lo com a equipament públic.

 

El regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, ha explicat que els treballs consistiran en arranjar l’espai perquè sigui visitable, eliminant l’envà de separació entre els dos pisos perquè es pugui veure el molí i el salt d’aigua que el feia funcionar. En principi no s’hi podrà accedir lliurement, sinó per mitjà de visites concertades, però sí que es veurà des de la placeta, ja que se substitueix la porta actual per una de reixes que permetrà veure l’interior.

 

El molí dels Paraires es va construir pels volts del segle XIV sobre un salt de quatre metres, en el tram del rec que va del carrer Major a la placeta de Sant Pere.

 

Generació d'electricitat

 

Tal com ja s’ha anunciat anteriorment, el projecte també preveu la instal·lació d’una turbina per tornar a generar electricitat amb la força de l’aigua. Segons Tubert, l’objectiu es tornar als orígens i reivindicar el passat industrial i patrimonial de la ciutat.

 

Les obres de rehabilitació del Molí dels Paraires tenen un pressupost de 80.000 euros, inclosa la instal·lació de la turbina. Els treballs compten amb una subvenció de 50.000 euros de la Diputació de Girona.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text