Esports

Pla de l'Estany

Ha finalitzat el projecte europeu SIMCAS en què ha participat el Consell Esportiu del Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Divendres 20 de gener · 13:57

Durant 3 anys s’ha definit una metodologia perquè els professionals del món esportiu afavoreixin la qualitat de vida de persones amb risc de vulnerabilitat.
El Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha estat una de les set entitats internacionals que han format part del projecte europeu. (F: SIMCAS)
El Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha estat una de les set entitats internacionals que han format part del projecte europeu. (F: SIMCAS)

El mes de desembre passat es va tancar a Roma, Itàlia, el projecte Europeu ‘SIMCAS, esport més enllà de les fronteres’ vinculat a la Unió Europea i del qual el Consell Esportiu del Pla de l’Estany n’ha format part des de l’inici, el gener del 2020.

Durant tres anys, set entitats de sis països europeus diferents han col·laborat per elaborar una metodologia de treball adreçada a professionals que treballen en el món esportiu i que utilitzen l’esport com a eina d’inclusió social i per millorar la qualitat de vida de persones amb risc de vulnerabilitat, principalment persones nouvingudes.

S’ha basat en tres zones d’actuació: centres penitenciaris, camps de refugiats i barris desfavorits. Des del Consell Esportiu del Pla de l’Estany s’ha treballat en barris desfavorits a través del projecte Esport i Barris, un projecte social, esportiu, obert i compartit que actua en diferents barris de la ciutat de Banyoles amb activitats esportives dirigides a infants i joves.

El secretari tècnic del Consell, Xavi Batchellí, ha subratllat que el treball en xarxa ha permès compartir i millorar el treball tècnic amb les entitats i els joves que es duu a terme a la ciutat.

La de SIMCAS ha estat la primera participació del Consell Esportiu en un projecte europeu com a soci i, a més del treball metodològic, també ha servit d’impuls i com a experiència positiva per encarar un altre projecte internacional, SmatchS, que lidera l’entitat banyolina.

Col·laboració amb 6 organitzacions europees

En el projecte SIMCAS, a part del Consell Esportiu, hi ha format part un total de 6 organitzacions d’Itàlia, Eslovènia, Alemanya, Dinamarca i Grècia: la Unione Esportiva Acli, una entitat italiana que ha coordinat el projecte; Sports Union of Slovenia, principal organisme esportiu d’Eslovènia; Champions Ohne Grenzen, entitat sense ànim de lucre ubicada a Berlín i que treballa amb persones refugiades; Girl Power Organitzation, entitat danesa que treballa per l’acollida de dones refugiades, principalment d’Afganistan i Síria; Organization Earth amb seu a Atenes i que treballa amb projectes d’adults a camps de refugiats; IREF, organització italiana que fomenta el coneixement sobre qüestions culturals, econòmiques i socials, i finalment, la Universitat de Cassino que s’ha encarregat de donar una visió acadèmica en la redacció del projecte.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text