Natació

Banyoles

Guillem Pujol (CN Mataró) i Clàudia Giralt (CN l’Hospitalet) guanyen la 78a Travessia de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dilluns 19 de setembre 2022 · 13:02

2.082 nedadors han pres part de la sortida en les quatre modalitats que s’han disputat recuperant el format sense restriccions.

Aquest diumenge al matí s’ha celebrat la 78a Travessia de l’Estany, que ha comptat amb la participació de 2.082 persones. La gran festa de la natació catalana organitzada pel Club Natació Banyoles ha recuperat el format sense restriccions i ho ha fet amb una gran participació i un molt ambient festiu entorn de l’Estany. S’han fet totes les sortides previstes, amb centenars de participants en cada una de les quatre modalitats en un matí que va obrir la temporada esportiva amb fresca matinal però presidit pel sol.

El primer en nedar els 2.115 metres de sud a nord del llarg de l’Estany ha sigut Guillem Pujol (CN Mataró), que ha acabat la prova masculina amb un temps de 23 minuts i 32 segons, arribant en solitari i quedant molt a prop del rècord absolut en mans de José Hervás (23’05”). És la primera victòria per Pujol, que a la línia d’arribada explicava que en els últims 100 metres va haver d’afluixar perquè li venien rampes, però augura que l’any que ve pot atacar el rècord.

Marcos Gil i Carlos Ortiz han completat el podi masculí i Lachlan Reed (8è) ha sigut el primer nedador local.

En la travessia femenina Clàudia Giralt (CN l’Hospitalet) també s’ha estrenat en el palmarès amb una marca de 26 minuts i 11 segons, mentre que Laura Rodríguez i Alexandra Mejía han estat segona i tercera. Dune Ferran (13a) ha sigut la primera nedadora del Club Natació Banyoles. Giralt destacava a la línia d’arribada que tot i fer gairebé tota la travessia en solitari no ha quedat lluny del rècord i es mostrava molt satisfeta amb el resultat.

La Travessia consta de quatre categories per edats i gènere i amb diferents distàncies i trofeus. Al final de les proves generals femenines i masculines es van entregar trofeus als cinc primers classificats masculins i femenins. A més, cada participant ha rebut una medalla commemorativa.

La Travessia de menors, per als nedadors i nedadores que compleixen 11 i 12 anys aquest 2022 té un recorregut de 1.000 metres i la Travessia de petits, per als que compleixen 10 anys, té un recorregut de 400 metres de l’ample de l’Estany.

La cita ha entregat també el Trofeu Miquel Masgrau “Paquel” al CN Sabadell per ser el club que ha classificat major nombre de participants; el Trofeu Llorenç Castañer i Viñas al CN Mataró (masculí) i Font-Romeu (femení) per classificar en primer lloc a un equip de tres participants; i el Trofeu David Moner al Font-Romeu per haver classificat millor 5 nedadors i 5 nedadores conjuntament en les travessies general masculina i femenina. Es poden consultar tots els resultats al web del CN Banyoles.
https://cnbanyoles.cat/competicions/travessia-de-lestany-de-banyoles/

Milers de persones es van acostar al llarg del matí pels voltants de l’Estany per seguir de prop la prova, que també es va retransmetre en directe per Banyoles TV en un programa especial.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text