Esports · Societat

Banyoles

Granés Fundació organitza la primera jornada sobre esport inclusiu i els seus reptes de futur

Ràdio Banyoles

Divendres 13 de novembre 2020 · 13:37

La cita, oberta a la ciutadania, reunirà diferents experts en esport inclusiu amb l'objectiu de crear coneixement i línies de treball.

 

La Granés Fundació, amb seu a Banyoles, ha organitzat el pròxim dimecres 18 de novembre la primera jornada sobre esport inclusiu. La iniciativa vol promoure el diàleg entre diferents agents experts del sector de l'esport de persones amb discapacitat, amb l'objectiu de crear un espai de treball que generi coneixement sobre la plena inclusió en l'esport i treballar conjuntament amb clubs esportius i entitats socials. La Jornada comptarà amb un focus group d’experts inicial i un diàleg posterior obert al públic interessat, que es podrà seguir en línia.

 

La directora gerent de Granés Fundació, Laura Masferrer, ha detallat que la jornada sorgeix del pla estratègic de l’entitat per començar a aprofundir en l’esport inclusiu i promoure els canvis necessaris perquè les persones amb discapacitat puguin decidir quin esport volen practicar amb tots els recursos possibles.

 

Aquesta és la primera acció d’un conjunt de diàlegs amb els que Granés Fundació vol aconseguir una generació de coneixement rigorós que permeti avançar en l’assoliment d’aquest dret inclòs en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i signada per l’Estat Espanyol l’any 2007. La jornada de dimecres tindrà una visió àmplia de l’esport inclusiu i més endavant s’aprofundirà en aspectes més concrets.

 

Taula d’experts i grup de treball

 

El diàleg obert comptarà amb el consultor i CEO del Comitè Paralímpic Internacional entre el 2004 i el 2019, Xavier González; el director general de Special Olympics Espanya, Enric Blesa; Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de persones amb discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona; i estarà moderat pel periodista esportiu Joan Vehils. Prèviament també es farà una reunió de treball interna entre experts de diferents sectors entorn de l’esport i la integració. Segons la directora gerent de l’entitat, l’objectiu és que el contingut i el coneixement que es comparteixi dimecres pugui servir a un ampli ventall de persones, iniciatives i entitats. A més, en el context de crisi per la Covid-19, també es poden identificar oportunitats de futur.

 

125 inscrits

 

La jornada serà el dimecres vinent a partir a les 18.30 h i es podrà seguir per streaming a través de la web de l'entitat www.granesfundacio.org. De moment ja s’han inscrit unes 125 persones i entitats d’arreu de Catalunya per seguir la taula de diàleg. Per a més informació i inscripcions, granesfundacio.org/jornades.

 

Granés Fundació

 

Granés Fundació és una entitat que es va crear l'any 2017, que treballa i participa en projectes dirigits a l’atenció i inclusió de les persones amb discapacitat, així com en la formació i recerca per a joves amb l’objectiu que cadascuna pugui assolir el seu propi projecte de vida.
També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text