Societat

Banyoles

Granés Fundació i la Societat Catalana de Psiquiatria organitzen la 1a jornada de salut mental i discapacitat intel·lectual

Ràdio Banyoles

Dimecres 12 de maig 2021 · 13:23

Se celebrarà aquest divendres en format virtual i ja compta amb més de 300 inscrits d’arreu de l'estat espanyol.

La Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i Granés Fundació de Banyoles s’han unit per organitzar la primera jornada sobre Salut Mental i Discapacitat intel·lectual, que se celebrarà en línia aquest divendres al matí.

S’han organitzat diferents ponències a càrrec de professionals de la Xarxa Especialitzada en Salut Mental per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (SESMDI / UHEDI), amb l’objectiu de dotar de més millors eines de diagnosi als professionals dels àmbits social i de la salut. Ho explica la gerent de la Granés Fundació, Laura Masferrer.

Durant anys, la coexistència d’ambdós trastorns, l’intel·lectual i el mental, sovint no ha estat reconeguda, quasi sempre infradiagnosticada i, consegüentment, no tractada. Actualment s’està revertint aquesta situació, i les jornades de Granés Fundació s’emmarquen en aquest context.

La jornada es dirigeixen tant a professionals d’entitats socials, dels serveis socials bàsics i especialitzats, com a metges d’atenció primària, especialitzada i hospitalària, i ciutadania en general que, d’una manera o altra, proporcionen suports per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Normalment aquest tipus de formacions són en forma de màster o postgrau, i per això aquest format de jornada ha tingut molt bona acollida, amb més de 300 inscrits d’arreu de l'estat espanyol.

La 1a Jornada Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual és aquest divendres de les 8.30 h a les 15 h, en format virtual. Les inscripcions estan obertes fins aquest dijous a la pàgina web de Granés Fundació.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text